avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Termen depunere al declaratiei privind beneficiarul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Termen depunere al declaratiei privind beneficiarul real

Buna ziua,

Care este termenul de depunere al declaratiei privind benefciarul real?
A fost modificata L129/2019 prin OUG 111/2021, astfel incat redevine obligatorie depunerea declaratiei privind beneficiarul real pentru toate entitatile inregistrate la ONRC si pentru asociatii si fundatii. Declaratia se depune in termen de 15 zile de la aprobarea situatiilor financiare.

Coaliția de guvernare a decis, luni, 10.05.2021 la nivel politic ca obligația declarării beneficiarului real de către o serie întreagă de firme și alte entități să fie amânată până pe 1 octombrie 2021. .....este adevarat ?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:14, 22 Mai 2021
Articolul 2 din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 191 din 28 octombrie 2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 1013 din 30 octombrie 2020, prevede:

Articolul 2

(1) Termenul până la care se depune declarația privind beneficiarul real prevăzut la art. 62 alin. (1) din Legea nr. 129/2019, cu modificările și completările ulterioare, este de maximum 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

(2) În termenul prevăzut la alin. (1), declarațiile privind beneficiarul real prevăzute la art. 56 alin. (1) și (4) și la art. 62 alin. (1) din Legea nr. 129/2019, cu modificările și completările ulterioare, pot avea formă de înscris sub semnătură privată ori formă electronică și pot fi transmise la oficiul registrului comerțului prin mijloace electronice, cu semnătură electronică, sau prin servicii de poștă și curier.

(3) Declarațiile prevăzute la alin. (2) pot fi date și în fața reprezentantului oficiului registrului comerțului sau se pot depun
FALS. Pentru ONG nu s-s modificat cu nimic legislatia anul acesta in privinta beneficiarului real, in ciuda unor opinii aiurea care au circulat pe Internet. Acele ONG care nu trebuiau cf. legislatiei in vigoare la finalul anului trecut sa depuna declaratii ref. beneficiarul real sunt in continuare scutite, si cele care trebuiau de depuna in caz de modificare a beneficiarului real au ramas cu termenul de depunere cel de 90 de zile de cand va inceta starea de alerta, deci cel mai devreme la toamna.... termenul ala cu 15 zile de la aprobarea situatiilor financiare se refera numai la operatori economici, nu la ONG. Acea decizie politica anuntata se referasi ea la firme, nu la ONG. exista un proiect de OUG in acest sens pe site=ul MInisterului Economiei....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie anuala beneficiar real - termenul limita? Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Declaratie anuala Beneficiar real - care este termenul limita de depunere a acestei declaratii raportat la ultimele modificari legislative in ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie beneficiar real ong andrapanait andrapanait Buna ziua. Imi puteti confirma, printr-un document legal specific, prelungirea depunerii declaratiei privind beneficiarul real intr-o asociatie, pana la ... (vezi toată discuția)
Declaratia beneficiarului real se depune anual sau doar la modificare? camyfilip camyfilip Buna ziua. Am o asociatie infiintata in baza OG 26/2000, constituita atat din persoane juridice cat si persoane fizice. Declaratia beneficiarului real, avand ... (vezi toată discuția)