Am preluat o societate care are sold in jur de 15.000 ron in contul 457(dividende neridicate), sold care se compune din dividende repartizare din profitul anului 2016, nedeclarate la finante, dividende repartizate din profitul anului 2015, declarate la finante si pentru care s-a platit impozit dar nu s-au ridicat , si dividende repartizare din ani anteriori lui 2015,, (nu am dosarele decat din 2015)..Intrebarea este daca se mai pot ridica acum cele repartizate din profitul lui 2015? ce se intampla cu cele din 2016 care nu au fost declarate.. dar cu cele anterioare anului 2015?
Multumesc!
Dreptul de a incasa dividendele repartizate si neridicate pentru anii 2015 si mai vechi se prescrie si banii raman la firma ca venit (deci pentru perioade mai vechi de 3 ani). Pentru asta va trebuie hotarare a adunarii generale.
Profitul firmei ramas nerepartizat il puteti da acum pe dividende tot prin hotarare a adunarii generale. Cred ca la astea va referi cu expresia "nu au fost declarate".
Prescriptia unei datorii este prevazuta in Codul civil: 3 ani. Daca in acest interval nu exista dovada incercarii recuperarii creditului, acea suma este pierduta.
Dividende
calin felicia
La 31.12.2011 am avut profit contabil de 10000 lei. La bilantul contabil la hotararea AGA nu am distribuit acest profit la dividende. Patronul vrea sa ia ... (vezi toată discuția)