avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Dividende neridicate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Dividende neridicate

Am preluat o societate care are sold in jur de 15.000 ron in contul 457(dividende neridicate), sold care se compune din dividende repartizare din profitul anului 2016, nedeclarate la finante, dividende repartizate din profitul anului 2015, declarate la finante si pentru care s-a platit impozit dar nu s-au ridicat , si dividende repartizare din ani anteriori lui 2015,, (nu am dosarele decat din 2015)..Intrebarea este daca se mai pot ridica acum cele repartizate din profitul lui 2015? ce se intampla cu cele din 2016 care nu au fost declarate.. dar cu cele anterioare anului 2015?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:13, 21 Octombrie 2019
Dreptul de a incasa dividendele repartizate si neridicate pentru anii 2015 si mai vechi se prescrie si banii raman la firma ca venit (deci pentru perioade mai vechi de 3 ani). Pentru asta va trebuie hotarare a adunarii generale.
Profitul firmei ramas nerepartizat il puteti da acum pe dividende tot prin hotarare a adunarii generale. Cred ca la astea va referi cu expresia "nu au fost declarate".
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Buna seara,

Multumesc pentru raspuns, dar imi puteti spune ce lege prevede prescrierea dividendelor neridicate, mai vechi de 3 ani (la SRL).

Multumesc!
Prescriptia unei datorii este prevazuta in Codul civil: 3 ani. Daca in acest interval nu exista dovada incercarii recuperarii creditului, acea suma este pierduta.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila plata dividende 2016 ComplexViva ComplexViva Am si eu o intrebare : pot distribui dividendele aferente anului precedent in anul 2016 , sa platesc impozitul de 5% in acest an si sa ridic dividendele in ... (vezi toată discuția)
Dividende calin felicia calin felicia La 31.12.2011 am avut profit contabil de 10000 lei. La bilantul contabil la hotararea AGA nu am distribuit acest profit la dividende. Patronul vrea sa ia ... (vezi toată discuția)
Impozitare dividende Cocoara Beatrice Cocoara Beatrice Cum se vor impozita dividendele aferente anului 2014 neridicate in 2015? Se ridica in 2016. Multumesc. (vezi toată discuția)