avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata dividende aferente an 2016
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata dividende aferente an 2016

Buna ziua !! Va rog sa-mi spuneti daca dividendele cuvenite asociatilor unui SRL
ca urmare a repartizarii profitului net pe anul 2016 se pot achita prin casieria unitatii prin plati fractionate de cate 10.000 lei / zi / asociat, sau numai cate o plata de 10.000 lei cash si diferenta prin Banca ?? Daca un asociat s-a declarat fara venit si a incheiat un contract cu CASS pt plata asigurarii medicale ( a si platit-o pana la finele anului 2016 ), cota de impozit pe dividende cat este ?? 5% sau 5% + 5,5% ??
Multumesc anticipat !!
Cel mai recent răspuns: purtrans , utilizator 12:54, 30 Martie 2017
Nu puteti fractiona plata pentru aceeasi hotarare a adunarii generale a asociatilor de repartizare a profitului catre dividende (faceti plata in numerar si restul prin cont bancar). Da, acea persoana va plati cass la acest venit din dividende. Dar abia la anul, dupa ce o sa depuneti d205 pentru acest an si dupa ce ii va emite finantele si ii va trimite acasa decizia de impunere.
Multumesc mult pt raspuns !! Dar daca sumele s-au scos deja, si am ramas cu sold la 5311, as putea sa sting soldul din casierie prin 461 , iar la repartizarea profitului pe dividende, sa compensez cu 457 ?? 457 = 461 si apoi plata impozitului aferent ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende costicul costicul Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat? (vezi toată discuția)
Contul 542 m_nitu m_nitu in primul rand vreau sa va urez "la multi ani" tuturor de pe acest forum, cu rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema:in contul 542 al firmei pe care am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, administratorul s a hotarat pt acordarea dividendelor ... Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua, Administratorul s a hotarat pt acordarea dividendelor din profitul nerepartizat si compensarea acestuia cu avansurile nedecontate..cont ... (vezi toată discuția)