avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... declinare responsabilitate presedinte asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

declinare responsabilitate presedinte asociatie

Buna ziua! Locatarii de la etajul 4 al unui bloc au fost de curand somati sa dea o declaratie pe propria raspundere, la notar, in cazul in care nu sunt de acord sa demoleze acoperisurile construite fara autorizatie. Prin intermediul acestei declaratii pe propria raspundere, presedintele si administratora vor sa isi decline responsabilitatea, ei fiind direct raspunzatori in cazul unor evenimente/accidente cauzate de fenomenele meteo extreme. Va rugam sa ne spuneti daca este o baza legala care sa permita obligarea locatarilor prin aceasta maniera de intimidare si ce masuri pot fi luate pentru a ne apara de aceste abuzuri.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
freeluz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:11, 17 Octombrie 2019
Buna ziua,
Acoperisurile le apartin?
Primaria/ Inspectoratul de Stat in Constructii-ISC, ce spun?
Acoperisul este facut fara autorizatie, pe cheltuiala locatarilor, fara implicarea asociatiei. Primaria someaza la randul ei, prin politia locala (au dat si amenzi) asociatiile sa demoleze aceste acoperisuri, sau sa intre in legalitate.
Daca vin amenzile pe numele asociatiei le puteti imputa proprietarilor in cauza.
Mai puteti notifica Politia locala ca nu au avut acordul asociatiei cand au realizat acea constructie.
La notificare puteti anexa copi de pe acele declaratii.
La politie ii este mai usor sa notifice asociatia decat acei proprietari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceia care au edificat constructia acoperisului sunt unici responsabili
Asociatia de proprietari fie notifica proprietarilor responsabili obligatia sa intre in legalitate,fie asociatia poate sesiza oficial directia corp control din primarie sau inspectoratul de stat in constructii care vor dispune amenda si concomitent dezafectarea constructiei fara forme legale
@ynocentta Corect. Întrebarea era, cât este de legală solicitarea pentru o declarație pe propria răspundere a locatarilor, la notar? Nu vi se pare un abuz?

Alte discuții în legătură

Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)
Răspunderea pentru un acoperiș tip șarpantă construit fără autorizație de constructie și fără aprobarea locatarilor pe terasa unui bloc bozzont bozzont Bună ziua, As vrea sa știu cine răspunde în cazul în care un acoperiș tip sarpanta este smus de vânt de pe un bloc de locuințe, cu mențiunea ca a ... (vezi toată discuția)
Constructie sarpanta bloc elevic elevic Constructie sarpanta bloc. Asociatia a primit din partea din partea primariei o adresa in care se stipuleza: \"....daca lucrarile au fost executate in regim ... (vezi toată discuția)