avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate

Buna ziua,
Am aflat ca sunt gravida, iar contractul meu de munca se incheie cu 90 de zile inainte de data nasterii. Pot sa beneficiez de concediu prenatal? Si cum o sa se calculeze concediul de maternitate si indemnizatia de crestere a copilului, daca contractul meu se incheie inainte de a putea intra in concediu prenatal?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:06, 16 Octombrie 2019
Buna ziua,
Puteti depune la Casa de sanatate judeteana certificatele de concediu prenatal si postnatal, le vor plati dumnealor. Asta cu cel mult 84 de zile inainte de data nasterii copilului.
Sau va puteti inscrie la somaj si de acolo sa intrati in concediul maternal. Pe perioada acestui concediu cat si a celui de crestere copil se suspenda acordarea indemnizatiei de somaj, urmand a reveni, daca nu va angajati, la sfarsitul Concediului de Crestere Copil-CCC
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului.

Indemnizatia nu poate fi sub 1.250 de lei și nici peste 8.500 de lei.

In calcul intra si indemnizatia de maternitate primita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.urmeaza sa nasc pe 24 februarie 2022.ma intereseaza ... dora881988 dora881988 Buna ziua.Urmeaza sa nasc pe 24 Februarie 2022.Ma intereseaza cum se plateste concediul prenatal,postnatal si cel de crestere copil si de catre cine(angajator ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mirela092 Mirela092 Buna ziua, am o intrebare. In iulie fac 1an cu carte de munca, pana acum am avut contract pe 8 ore, dar acum vrea sa imi faca la 4ore...eu sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului flo1982 flo1982 Buna ziua, va rog imi spuneti in cazul in care acum sunt in somaj, cand termin cele 6-8 luni de somaj, pot intra direct in prenatal si pot obtine indemnizatia ... (vezi toată discuția)