avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas sistata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas sistata

Buna ziua! Beneficiez de pensia de urmas de la vârsta de 8 ani în urmă decesului mamei, în prezent am 16 ani si imi continui studiile, însă am lucrat 6 zile neconsecutive (6h/zi). Este posibil ca pensia sa fie oprita/sistată? Sau s-a cumulat asa zisul "salariu" cu pensia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:13, 16 Octombrie 2019
Nu, pensia nu se sisteaza, indiferent de nivelul veniturilor realizate.
Ati dus dovada la Casa de pensii ca sunteti elev? .. copilul beneficiar al pensiei de urmaş cu vârsta mai mare de 16 ani, dar până la 26 de ani daca nu face dovada continuării studiilor într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, plata pensiei se suspendă cu 1 octombrie a anului în curs

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmaș vladutvlad vladutvlad Aș vrea sa știu, daca nu mai continui studiile, in luna octombrie se sisteaza pensia de urmaș? În luna octombrie mai primesc sau nu? Mumțumesc!! (vezi toată discuția)
Pensie de urmas si loc de munca ? Fanni Fanni Anul acesta am implinit 18 ani si mi-am gasit un loc de munca pe timpul verii. Eu beneficiez de pensie de urmas din partea mamei si as dori sa stiu daca voi ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas anighigiu anighigiu Fiul meu implineste pe 4 august anul curent 25 ani,este student in anul 4,primeste pensie de urmas deoarece tatal sau a decedat iar din aceasta luna s-a ... (vezi toată discuția)