avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Competenta proceduri cosmetice
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Competenta proceduri cosmetice

Buna ziua,

1. De ce diploma/certificare am nevoie pentru a putea face injectii cu acid hialuronic si botox? (pe teritoriul Romaniei)
--------------------------------------------------------------------
2. De ce diploma/certificare am nevoie pentru a putea efectua proceduri cosmetice care includ inteparea usoara cu un ac? Dar care NU introduc niciun fel de substanta in corpul pacientului? De exemplu epilarea cu acul.

M-ar interesa cate un raspuns pt fiecare intrebare/situatie in parte (1 si 2).

Ma intreb daca este suficient un curs (sau daca exista astfel de cursuri in RO) sau daca trebuie pregatire medicala efectiva.

O lege sau un articol de lege in acest sens?

Va multumesc frumos

Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
anacristina89, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:13, 10 Iunie 2023
Buna ziua,
Cel mai bine ati intreba la Colegiul medicilor daca exista cursuri pe aceasta tema.
Din ce cunosc...botox-ul, toxina botulinica, se poate injecta doar de dermatolog, este o toxina foarte periculoasa si poate crea multe probleme daca nu este injectata corect.
Sunt aplicabile prevederile din Legea nr. 178/ 2000.
Gasiti aici un ghid util: [ link extern ]
Fara calificare in domeniu nu veti putea profesa.
Despre organizare cursuri cosmetice gasiti informatii aici: [ link extern ] =
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Buna ziua !
Actual sunt medic rezident in psihiatrie an IV și ma interesează partea de injectabile .pot profesa dacă obțin o diploma pe injectari acid hialuronic / Botox ?
M ar ajuta foarte mult un răspuns..
Cu respect
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] /
Cu pregatirea dvs. si un curs de perfectionare in domeniu, tot va trebuie sa obtineti avizul MS.
Gasiti precizari aici: 1.899/449. — Ordin al ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate privind modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate
nr. 391/187/2015 pentru aprobarea criteriilor de încadrare a cabinetelor medicale/punctelor de lucru ale cabinetelor medicale din asistența medicală primară și din ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice din mediul rural și din mediul urban — pentru orașele cu un număr de până la 10.000 de locuitori, în funcție de condițiile în care se desfășoară activitatea ...
Ordinul s-a publicat in MO nr. 509/ 09.06.2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma neplatitoare de tva cu caen 8622 trebuie sa plateasca tva pt servicii de estetica-medicala? a.n.c.a a.n.c.a Firma neplatitoare de TVA cu cod caen 8622 trebuie sa plateasca TVA pt servicii de estetica-medicala (ex: injectari acid hialuronic/botox), daca acestea sunt ... (vezi toată discuția)
Activitati la un cabinet medical individual stela chelner stela chelner Buna ziua, Un cabinet medical individual desfasoara la sediu social activitati medicale conform codului caen 8690 Alte activitati referitoare la sanatatea ... (vezi toată discuția)
Cabinet particular de masaj medical, legislație zoli38 zoli38 buna va rog sa ma ajutati cu o informatie dupa ce criterii sa caut spatiu de inchiriat in vederea amenajarii unui cabinet particular de masaj medical, unde ... (vezi toată discuția)