avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemă certificat de naștere: concubina nu a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. Care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu?

Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am conceput un copil care sa nascut acum 2 zile. Divortul intre ei nu sa finalizat. El neprezentandu'se niciodata... Eu acum nu pot trece copilul pe numele meu. In certificatul constatator fostul sot apare ca fiind tatal copilului. Am fost LA starea civila si MI sa spus ca nu pot face o declaratie de recunoastere a copilului.... LA maternitatea spitalului la fel.... Care sunt pasii ce trebuiesc facuti pentru a trece copilul pe numele meu.? Rog raspuns serios va rog frumos.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 22:03, 23 Octombrie 2019
E simplu, testul s eface cu tatal biologic s pe cale de consecinta e clar ca sotul nu este tatal copilului nascut in timpul casatoriei.

Luati legatura cu un avocat caci situatia dvs are rezolvare, nu f rapida dar are.

Daniel3232 a scris:

Dar daca El nu vine in Tara sau nu accepta testul? Daca El nu vrea sa I se IA sange la copil?



Demarati actiunea de tagada de paternitate.

Si tatal biologic se poate adresa instantei de judecata, in vederea determinarii filiatiei , fata de copilul nascut intr-o relatie de concubinaj.

In cauza dedusa judecatii, se poate dispune o expertiza medico-legala, avand ca obiect determinarea filiatiei fata de tata.

In situatii de exceptie , foarte certe, se poate renunta la expertiza medico-legala.

In probatiune, puteti uza de inscrisuri, interogatorii , martori.

Paternitatea va fi determinata, ulterior, in baza hotararii judecatoresti, poate fi rectificat certificatul de nastere emis initial.

Legiuitorul a stabilit competenta alternativa : asadar, poate fi investita JUDECATORIA in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul, cat si judecatoria in a carei rata teritoriala domicilieaza reclamantul.


Succes.


Acțiune in tăgada paternității ( proces) in care se va administra proba cu ADN, ulterior se va constata ca soțul nu este tatăl minorului și apoi după modificarea certificatului de naștere conform sentinței - veți putea face declarație de recunoastere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)