avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare dimensiuni teren proprietate proprie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare dimensiuni teren proprietate proprie de către Primărie

Am cumpărat acum câțiva ani un teren intravilan În Măgurele și avea (conform Cadastrului) dimensiunile: 20,30 x 200 metri.
Acum mi s-a adus la cunoștință că trebuie refăcut Cadastru deorece cotele topografice – conf, Planului zonal – s-au modificat. Inițial am înțeles că trebuie puțin translatat, dar mi s-a dat noul plan al terenului, iar cotele erau: 18,77 x 213 metri. Asta însemna că mi s-a luat 1,5 metri din deschidere, ceea ce face să fiu la limită sau chiar în imposibilitatea de aconstrui ceva.
Întrebare: Cum e posibil ca, deși suprafața totală să rămână la fel, să mi se ia 1,5 metri din deschidere (esențială) și să fiu în imposibilitate de a folosi terenul (deoarece nu știu ce norme prevăd ca pentru lungimi mai mari de 100 metri, trebuie să la drum de acces de 9 metri)?
Deci, am cumpărat un teren pe care puteam construi (deschiderea 20,30 metri), iar Primăria mi l-a scurtat cu 1,5 metri, până la 18,77 metri – deschidere.
Ce pot face în această situație? Cu cine și cum să mă judec?

Alte discuții în legătură

Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)
Urbanism floringeorgeabc floringeorgeabc Buna ziua, de curand am achizitionat un teren in buda-magurele, cu gandul de a-mi construi o casa. problema mea a aparut cand cei de la urbanism mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Construire casa pe o latime de 5,25 si lungime de 80 m? bibia bibia Buna ziua, ma numesc Catalin si am o problema. Detin un teren cu o latime de 5,25 m si lungime de 80 m. Terenul este intravilan. Mentionez ca planul urbanistic ... (vezi toată discuția)