avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dosar de retrocedare, lipsa schita de amplasament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dosar de retrocedare, lipsa schita de amplasament

Mentionez ca tatal meu detine printr-un certificat de mostenitor lasat de bunicii mei titluri de proprietate a unor terenuri intravilane in suprafata extrem de mare pe raza teritoriului Bucuresti ( aprox. 3-3,5 hectare per total ). Titluri de proprietate vechi din 1949-1951. Proprietati care le vremea respectiva au fost preluate abuziv de sistemul comunist.

Detinem urmatoarele;
- Acte de proprietate
- Titlurile de proprietate atat in forma originala cat si in copie eliberata de primariile pe raza caror avem proprietatile.
- Certificat de mostenitor
- Certificatul de nastere al tatalui meu
- Declaratie pe proprie raspundere ca terenurile nu au fost instrainate

Singurul lucru de care nu dispunem momentan, cerut de catre primarii este schita de amplasament sau schita topografica a proprietatilor.

Am facut cerere la urmatoarele institutii publice;

- Arhiva Nationala
- Primaria sectorului 4 si 5 ( primariile pe raza caror se afla terenurile )
- ANCPI

Singurele acte eliberate de aceste instittutii sub copii dupa titlurile de proprietate care le avem si noi in original, evocand lipsa schitelor.

tatal meu cunoaste amplasamentele terenurilor. Intrebarea este daca se poate intocmi schita cadastrala noua cu ajutorul Actelor/titlurilor de proprietate prin metoda granituirii la intelegere cu vecinii pt lamurirea limitelor. sau daca se poate indruma catre o alta modalitate de a gasi schitele bine "ascunse" in birocratia de zi cu zi a institutilor noastre.

Orice indrumare este mult apreciata.

Cu stima,

Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Razvan Petrescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate dvlexis dvlexis buna seara..am si eu o problema..detin o casa si trei terenuri mostenite de la parintii mei,ambii decedati,sunt unic mostenitor...problema este ca nu am ... (vezi toată discuția)
Despagubire fond funciar felys felys Buna ziua. Am si eu o intrebare. Sunt mostenitoarea unui teren intravilan,pentru care am fost trecuta la despagubiri, intrucat Primaria nu poate sa-mi mai dea ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate - revendicare mirelahanganu mirelahanganu Buna seara , Va rog sa ma indrumati de unde as putea incepe recuperarea actelor de proprietate ale bunicului meu pentru o suprafata de doua hectare de ... (vezi toată discuția)