avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drepturi am
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drepturi am

Sunt căsătorita doar la starea civila de 6 ani și împreună pe data de 31 ianuarie facem 10 ani. Avem un copil de 5 ani împreună și stam cu părinții lui în casa. Ei i-au trecut casa doar pe numele lui. As vrea sa știu ce drepturi am și dacă am. Eu nu sunt trecuta nicăieri adică practic nu am decât copilu meu. Sunt trecuta pe numele lui și copilu la fel. Dar dacă ii se pune pe creier sa ma dea afara sa plec la părinții mei și nu îmi da copilu ce pot face în privința asta?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:10, 17 Octombrie 2019
daca i-au donat, casa e a lui, daca i-au vandut, casa e a voastra.
relatia scartaie de va ganditi ca va da afara ? indiferent daca e bun propriu sau comun, nu ii e permis cf legii sa va dea afara. Daca va da, mergeti la politie.
Ia donato casa dar bineînțeles ca e clauza a avea grija de ei dar chestia este ca ce obligații am eu nefiind nicăieri trecuta

gi-jane2 a scris:

daca i-au donat, casa e a lui, daca i-au vandut, casa e a voastra.
relatia scartaie de va ganditi ca va da afara ? indiferent daca e bun propriu sau comun, nu ii e permis cf legii sa va dea afara. Daca va da, mergeti la politie.

nu aveti nici obligatii si nici drepturi.
Daca a donat-o doar pe numele dumnealui atunci numai dumnealui trebuie sa asigure intretinerea...
Dvs. nu aveti niciun drept, o sa aveti unul daca va vinde si dvs. parintii dumnealui jumatate, sau o parte, din casa, in donditii asemnanatoare ( donatie/ contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere) cu ale sotului, sau nu...
O sa aveti dreptul la 1/4 din partea de mostenire ce revine sotului daca decedeaza parintii dumnealui inainte, urmati de sot.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! eu si sotul meu suntem căsătoriți de 3 ani, dupa ... Ana maria ene Ana maria ene Buna ziua! Eu si sotul meu suntem căsătoriți de 3 ani, dupa casatorie parinti lui au trecut acasa pe numele lui vreau sa stiu daca am si eu vreun drept la ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare. Crystyana30 Crystyana30 Buna ziua, Speta este urmataorea: socrii vor sa treaca apartamentul pe numele sotului ( sotul mai are un frate), socrii cel mai probabil vor dori sa existe si ... (vezi toată discuția)
Pierderea clauzei din contractul de vanzare cumparare iris32 iris32 Buna ziua Eu si sotul ne confruntam cu o problema. Socrii mei sunt despartiti de 20 de ani. Socrul meu ne-a tot promis ca ne da bani sa cumparam un ... (vezi toată discuția)