Sunt căsătorita doar la starea civila de 6 ani și împreună pe data de 31 ianuarie facem 10 ani. Avem un copil de 5 ani împreună și stam cu părinții lui în casa. Ei i-au trecut casa doar pe numele lui. As vrea sa știu ce drepturi am și dacă am. Eu nu sunt trecuta nicăieri adică practic nu am decât copilu meu. Sunt trecuta pe numele lui și copilu la fel. Dar dacă ii se pune pe creier sa ma dea afara sa plec la părinții mei și nu îmi da copilu ce pot face în privința asta?
daca i-au donat, casa e a lui, daca i-au vandut, casa e a voastra.
relatia scartaie de va ganditi ca va da afara ? indiferent daca e bun propriu sau comun, nu ii e permis cf legii sa va dea afara. Daca va da, mergeti la politie.
Ia donato casa dar bineînțeles ca e clauza a avea grija de ei dar chestia este ca ce obligații am eu nefiind nicăieri trecuta
gi-jane2 a scris:
daca i-au donat, casa e a lui, daca i-au vandut, casa e a voastra.
relatia scartaie de va ganditi ca va da afara ? indiferent daca e bun propriu sau comun, nu ii e permis cf legii sa va dea afara. Daca va da, mergeti la politie.
Daca a donat-o doar pe numele dumnealui atunci numai dumnealui trebuie sa asigure intretinerea...
Dvs. nu aveti niciun drept, o sa aveti unul daca va vinde si dvs. parintii dumnealui jumatate, sau o parte, din casa, in donditii asemnanatoare ( donatie/ contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere) cu ale sotului, sau nu...
O sa aveti dreptul la 1/4 din partea de mostenire ce revine sotului daca decedeaza parintii dumnealui inainte, urmati de sot.