avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Eu si sotul meu suntem căsătoriți de 3 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Eu si sotul meu suntem căsătoriți de 3 ani, dupa ...

Buna ziua! Eu si sotul meu suntem căsătoriți de 3 ani, dupa casatorie parinti lui au trecut acasa pe numele lui vreau sa stiu daca am si eu vreun drept la aceea casa multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:12, 29 Decembrie 2020
Depinde, cum "au trecut acasa pe numele lui",
au taiat numele lor si au scris numele lui? Sau cum?

Au donato
trandafir2 a scris:

Depinde, cum "au trecut acasa pe numele lui",
au taiat numele lor si au scris numele lui? Sau cum?

Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soț, bunurile dobândite prin moștenire legală, legat sau donație, cu excepția cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;

Este clara treaba, nu-i asa?
Dacă i-au donat-o numai lui, fără să vă menționeze și pe dumneavoastră în contract, imobilul donat este bun propriu al soțului. Dumneavoastră nu aveți nici un drept de proprietate. V-a explicat mai sus domnul moderator în termeni juridici.

Copii aveți cu soțul`? Că dacă da, va rămâne moștenire la copii dumneavoastră.
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2020
Dapix, utilizator
Bunul din donatie nu e bun comun, deci nu aveti dreptul la nimic din acea casa.

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am Daniela121986 Daniela121986 Sunt căsătorita doar la starea civila de 6 ani și împreună pe data de 31 ianuarie facem 10 ani. Avem un copil de 5 ani împreună și stam cu părinții ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotiilor dupa casatorie asupra imobilului Alexandra Lucaciu Alexandra Lucaciu Părinții meu urmează să îmi dea in moștenire o casa la rosu. Nelămuririle mele sunt: -dupa căsătorie casa devine bun comun? -daca in timpul ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)