avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog mult sa ma ajutati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog mult sa ma ajutati

Buna ziua,

Am 2 probleme:
1. Sunt angajata din data de 19.11.2009 ( am semnat un contract pe 3 luni ), si abia dupa ce am semnat contractul si am ajuns la munca am vazut concret despre ce este vorba. In linii mari trebuie sa raspund de o gestiune in care au acces si alte persoane. Am vorbit cu seful meu si a spus ca nu e nici o problema. Insa pt mine este, deoarece daca se intampla ceva eu trebuie sa raspund.
Asa ca daca nu ajung la nici o rezolutie, as dori sa imi dau demisia.
Prima intrebare : INCETAREA CONTRACTULUI AR TREBUI SA SE FACA PRIN ART. 79, CU RESPECTAREA PREAVIZULUI DE 15 ZILE CALENDARISTICE?
2. DUPA INCETAREA CONTRACTULUI AS VREA SA PLATESC DIN MANA (pana la gasirea unui alt loc de munca, pentru a nu avea intrerupere), ASIGURAREA DE SANATATE, IN VEDEREA UNEI EVENTUALE SARCINI. AS VREA SA STIU UNDE TREBUIE SA MERG SI CE TREBUIE SA FAC.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: justme07 , utilizator 21:59, 2 Decembrie 2009
1.Vezi intii de toate daca contractul tau de munca a fost inregistrat la itm, daca nu atunci pe cale amiabila cu angajatorul, poate lasa de la el si pleci fara banii pe zile muncite, dar fara nici o responsabilitate.
2.Atunci cind se ia in primire o gestiune se face un proces verbal de predare primire de gestiune, se face o inventariere ca sa vezi ce ai primit, adica pentru ce dai socoteala la o adica, iar la o gestiune au acces doar gestionarii , daca este o gestiune comuna, alte persoane trebuie sa isi tina labele acasa!
3.Termenul in care iti poti da demisia este de 20 de zile cfr CCM 2007-2010,dar exista si varianta prin intelegerea partilor, dar nu scapi fara inventariere de predare a gestiunii sa vada daca nu ai lipsuri!
4.Daca vrei asigurare de sanatate, de pensie si de somaj te duci la casa de sanatate, de pensii, somaj si faci contract cu ei!Cred ca iti calculeaza contributiile la nivel salariu minim! Atentie la sanatate ca legea e facuta incit sa platesti de la data ultimului loc de munca inscris in cartea de munca pina la zi (si pentru viitor! biensur!), dar platesti si ceva penalitati!
1. Daca demisionati (art.79 din Codul muncii) trebuie sa respectati preavizul de 15 zile calendaristice prevazut in CIM.
2. Puteti sa incheiati contracte de asigurare cu Casa de Pensii si cu Casa de Sanatate dar nu va ajuta in caz de aveti nevoie de CCC deoarece pentru asta trebuie sa aveti 12 luni inainte de nastere venituri supuse impozitului pe venit, conform Codului fiscal.
Sunt angajata din data de 19.11.2009

Art. 31. - (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
.................
(4^1) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.
(5) Pe durata perioadei de probă salariatul se b ucură de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă.

Banuiesc ca sunteti in perioada de proba asa ca puteti notifica angajatorul ca nu doriti sa mai continuatii activitatea la el. Notificarea o depuneti cu nr. de inregistrare sau o trimeteti prin alt sistem de corespondenta. Angajatorul nu trebuie sa va aprobe ci numai sa ia act de decizia dvoastra.
Puteti face contracte cu CAS si AJOFM
azi am primit contractul ( pe durata determinata de 3 luni ) inregistrat la Fortele de Munca.
Asa ca maine pot sa imi depun demisia, deoarece conform contractului daca se inceteaza contractul din vointa angajatului=demisie cu preaviz de 15 zile calendaristice.
ideea este ca o sa incerc sa imi gasesc altceva cat de repede pot, deoarece intentionam sa avem un bebe anul ce vine; dar pana nu rezolv concret cu job-ul mai asteptam. sper sa gasesc ceva, pt a nu avea intrerupere.

va multumesc mult pentru ajutor!
va doresc toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie danik28 danik28 sunt angajata la un birou notarial (secretara), intentionez sa-mi dau demisia incepand cu data de 01 septembrie, intrucat voi pleca din tara impreuna cu sotul ... (vezi toată discuția)
Inventarul este obligatoriu la demisionare? razvanf razvanf Am lucrat 2 luni la o societate ca gestionar la un magazin cu o gestiune de peste un miliard. Zilele trecute mi-am depus demisia si am primit ca raspuns ... (vezi toată discuția)
Demisie andrea 31 andrea 31 demisie , codul muncii, informatii (vezi toată discuția)