avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de inserție

Sunt in concediu de creștere copil si doresc sa ma reîntorc la muncă pentru a beneficia de Stimulenntul de inserție....soțul meu sa angajat recent si nu am solicitat luna de concediu ...de aceea, cu cât timp înainte de a împlini copilul 2 ani trebuie sa ma intorc?
60 de zile (2 luni) sau 60 de zile lucrătoare?....sau si mai devreme ca sa acopăr luna soțului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:54, 17 Octombrie 2019
Art. 7 din OUG 111/2010
(2) Pentru persoanele care obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserție se acordă astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) și (2).

Este vorba de zile calendaristie, daca era vb. de zile lucratoare trebuia sa se spacifice asta
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Si daca soțul sa angajat recent si nu a solicitat până acum luna de creștere copil? Ma impiedica cu ceva?
Nu conteaza acest lucru, ci daca inainte de data nasterii copilului implinea sau nu conditiile pentru a primi indemnizatia CCC.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Diana Chis Diana Chis Buna ziua! Sunt in concediu de crestere a copilului pana pe data de 19.05.2018,cand acesta implineste varsta de doi ani. As dori sa beneficiez de stimuentul de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie klf007 klf007 Buna ziua, Am o mare rugaminte, imi puteti spune va rog frumos cand ar trebui sa ma intorc la munca pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana la ... (vezi toată discuția)
Data revenire dupa concediu crestere copil lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, Cand trebuie sa se intoarca la munca persoana aflata in concediu crestere copil pentru a beneficia de stimulentul de insertie? Cu 60 de zile ... (vezi toată discuția)