avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diviort cu copii și Partaj amiabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diviort cu copii și Partaj amiabil

Buna ziua,
O nelămurire am in cazul unui partaj care s-a facut amiabil si se va termina printr-o tranzactie in fata instantei de judecata. Părtile au convenit la o sultă.
Această sultă este intre persoane fizice. Care este modalitatea de plată prin care se face sulta, pentru că am tot auzit varianta prin executori judecătorești... si nu mi se pare normal. Stiam că prin bancă se poate face.
Intrebarea este: Care este modalitatea de tranzactionare a sumelor prin hotărârea de expedient? Se poate specifica ordin de plată in cadrul tranzactiei la instanta, urmând ca sa ridic banii cu incheierea de sedintă?
Care este varianta corectă privind primirea banilor, pentru că este clar că nu se pot face decât prin bancă, legal/legislativ, articol de lege?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
bogdanA2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:54, 17 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă sfătuiesc să apelați la următoarele variante:
1. Plata la notar, urmând ca beneficiarul sultei să dea o declarație prin care atestă primirea banilor și este de acord cu radierea ipotecii legale instituită la cartea funciară.
2. Oferta reală de plată făcută prin executorul judecătoresc, care va elibera un act prin care sunteți eliberat de obligația de plată a sultei, act pe care îl puteți folosi pentru radierea sarcinii la cartea funciară.
Dacă transferați banii direct în cont și creditorul obligației nu vrea să dea declarația, nu veți putea radia sarcina din cartea funciară și veți fi nevoit să faceți alte demersuri la instanță.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați auzit bine, mergeți la un executor și prevalați-vă de procedura ofertei de plată urmată de consemnațiune!
Multumesc. Iar sumele de bani din sultă tot prin executor/notar sau astea se pot achita prin Ordin de plata la banca?
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
bogdanA2012, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Efectuati plata sultei, la notar , ulterior sa fie perfectata o declaratie notariala care sa ateste plata sultei.

Uzati de oferta reala de plata urmata de consemnatiune, prin executor, ulterior, in baza acestui inscris, va fi radiata sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot plati o sulta dupa 20 de ani ania popescu ania popescu In urma cu 20 de ani, instanta a hotarat in urma dezbaterii mostenirii, plata unei sulte de 9000 lei in conditiile in care imobilul a fost evaluat la 25000 ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)
Sulta apartament .... buna ziua , acum 7 ani am cumparat un apartament , in cartea ... lori_ultras lori_ultras Buna ziua , acum 7 ani am cumparat un apartament , in cartea funciara am o sulta de 1300 euro catre un mostenitor care nu a fost gasit la acel moment . in 2015 ... (vezi toată discuția)