Buna ziua,
O nelămurire am in cazul unui partaj care s-a facut amiabil si se va termina printr-o tranzactie in fata instantei de judecata. Părtile au convenit la o sultă.
Această sultă este intre persoane fizice. Care este modalitatea de plată prin care se face sulta, pentru că am tot auzit varianta prin executori judecătorești... si nu mi se pare normal. Stiam că prin bancă se poate face.
Intrebarea este: Care este modalitatea de tranzactionare a sumelor prin hotărârea de expedient? Se poate specifica ordin de plată in cadrul tranzactiei la instanta, urmând ca sa ridic banii cu incheierea de sedintă?
Care este varianta corectă privind primirea banilor, pentru că este clar că nu se pot face decât prin bancă, legal/legislativ, articol de lege?
Multumesc anticipat.
Vă sfătuiesc să apelați la următoarele variante:
1. Plata la notar, urmând ca beneficiarul sultei să dea o declarație prin care atestă primirea banilor și este de acord cu radierea ipotecii legale instituită la cartea funciară.
2. Oferta reală de plată făcută prin executorul judecătoresc, care va elibera un act prin care sunteți eliberat de obligația de plată a sultei, act pe care îl puteți folosi pentru radierea sarcinii la cartea funciară.
Dacă transferați banii direct în cont și creditorul obligației nu vrea să dea declarația, nu veți putea radia sarcina din cartea funciară și veți fi nevoit să faceți alte demersuri la instanță.