avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil pentru tatici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil pentru tatici

Buna ziua . Care sunt conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului pentru tatici , Sotia nu a lucrat in ulitimele 12 luni insa eu am 12 luni neintrerupte , as dori sa primesc indemnizatia de crestere dar totodata as vrea sa ma intorc si la munca , cat anume trebuie sa stau acasa ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:38, 18 Octombrie 2019
Buna ziua,
Aceleasi ca si pentru mama...
Nu trebuie sa stati tot concediul, cei doi ani, acasa, puteti sa nu stati deloc sau sa reveniti dupa o perioada job.
Actele necesare pentru a primi indemnizatia le gasiti in link-ul de mai jos, Art. 12 si 13.
Cat timp ati dori sa stati in acest concediu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ cristi_leu2007@yahoo.com

Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea devenituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Daca mama nu poate beneficia de indemnziatia pentru CCC si nu lucreaza, atunci dvs puteti depune direct dosarul pentru acordarea stimulentului de insertie .. astfel, mama poate sta casa cu copilul , iar dvs mergeti la munca si veti primi salariul + 650 lei de stat stimulent de isnertie.
12 luni de venituri se fac in aceeasi luna in care ar trebui sa se nasca copilul . la jumatatea lunii iunie 2019 m-am angajat pentru prima data in Ro , iar copilul se va naste cam tot la jumatatea lunii iunie 2020 ,
In calcul intra si luna nasterii copilului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de la stat? elizaelena elizaelena buna ziua! anul trecut am terminat liceul , si nu am reusit sa imi gasesc un loc de munca stabil pana la aceasta data. acum sunt insarcinata in6 luni. sotul ... (vezi toată discuția)
Întoarcerea la serviciu după concediul de creștere copil. când trebuie să înceapă mama munca pentru a beneficia de stimulentul de inserție? AncutaGLAV AncutaGLAV Bebe nascut pe 18 Februarie 2016. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie, cand trebuie sa inceapa mama munca? Si cum se considera luna in care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Anonimoo Anonimoo Buna ziua! Dacă platesc eu la stat timp de 6 luni și rămân însărcinată, primesc indemnizație creștere copil 2 ani? (vezi toată discuția)