Buna ziua . Care sunt conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului pentru tatici , Sotia nu a lucrat in ulitimele 12 luni insa eu am 12 luni neintrerupte , as dori sa primesc indemnizatia de crestere dar totodata as vrea sa ma intorc si la munca , cat anume trebuie sa stau acasa ?
Buna ziua,
Aceleasi ca si pentru mama...
Nu trebuie sa stati tot concediul, cei doi ani, acasa, puteti sa nu stati deloc sau sa reveniti dupa o perioada job.
Actele necesare pentru a primi indemnizatia le gasiti in link-ul de mai jos, Art. 12 si 13.
Cat timp ati dori sa stati in acest concediu?
Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea devenituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Daca mama nu poate beneficia de indemnziatia pentru CCC si nu lucreaza, atunci dvs puteti depune direct dosarul pentru acordarea stimulentului de insertie .. astfel, mama poate sta casa cu copilul , iar dvs mergeti la munca si veti primi salariul + 650 lei de stat stimulent de isnertie.
12 luni de venituri se fac in aceeasi luna in care ar trebui sa se nasca copilul . la jumatatea lunii iunie 2019 m-am angajat pentru prima data in Ro , iar copilul se va naste cam tot la jumatatea lunii iunie 2020 ,