avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Înștiințarea că trebuie taxă de timbru la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Înștiințarea că trebuie taxă de timbru la contestarea unui PV a venit în lipsa mea și am pierdut termenul. Dacă o depun acum se mai ia în considerare?

Am facut o contestatie impotriva unui proces verbal de circulatie.Cine mi-a intocmit actele nu m-ia spus ca trebuie platita si o taxa de timbru.Cand am fost instiintat despre acest lucru ,eu am fost plecat din localitate. Dar cand am revenit, trecusera cele cinci zile legale de depunere. Acum am primit comunicare ca cererea de contestatie este anulata din lipsa acestei cereri,dar am drepul de contestatie de 10 zile.Acum daca depun aceasta taxa,se mai ia in considerare si se rejudeca,s-au ramane definitiva dupa cele 15 zile ? Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: laura_elena87 , utilizator 14:22, 20 Octombrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu nu veti schimba solutia caci ea a fost corecta in lipsa chitantei care sa ateste plata taxei de timbru.

Aveti la dispozitie 10 zile sa depuneti taxa si nu 5.

Ceea ce puteti face este insa sa solicitati repunerea in termenul de depunere a dovezii taxei de timbru, facand dovada imposibilitatii (lipsei din localitate) de a plati si depune dovada la dosar in acele 10 zile.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sansele sunt foarte mici,puteti depune cerere de reexaminare, pt a mai trage de timp.
Multumesc pentru raspuns,dar acele 10 zile sa le calculez din ziua cand s-a pronuntat instanta s-au de cand am primito eu prin posta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De cd ati primit o dvs prin posta

Alte discuții în legătură

Nulitate cererere pentru lipsa taxa timbru Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am depus o contestatie la executare fara a plati taxa de timbru, stiind ca instanta imi va trimite o comunicare cu valoarea acesteia. Am primito ... (vezi toată discuția)
Probleme cu taxa timbru judiciar. danaa1 danaa1 Am avut un dosar pe rolul unei instanțe, am achitat taxa judiciar de timbru in cuantum de 100 lei pentru daune morale conf. art. 7 din OUG 80/2013. Procesul ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru al contestatiei la proces verbal Alexandra Victoria I. Alexandra Victoria I. Buna seara! Am primit o amenda si am decis sa fac contestatie la procesul verbal primit prin posta. Acesta avea CNP-ul gresit, exista martor dar organul de ... (vezi toată discuția)