avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Procedura simplificată de insolvență
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Procedura simplificată de insolvență

Bună ziua,

As dori sa fac o cerere pentru intrarea în procedura simplificată de insolvență și nu îmi este foarte clar unde ar trebui sa depun aceasta cerere. Se face la comisia de insolvență de la nivel teritorial sau la instanță direct?
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 22:48, 23 Octombrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
La Tribunalul comercial de la domiciliul debitorului se depune!
Contractați servicii avocațiale întrucât se depun multe documente, aveți nevoie de îndrumare!
Cererea de deschidere va fi însoțită de acte contabile (bilanț, balanță etc), o serie de declarații, unele autentificate, lista numelor și adreselor creditorilor, contul de profit si pierdere, un extras de informare de la Registrul Comerțului, o taxă de timbru de 200 lei!
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Va rog sa precizati daca este vorba despre persoana fizica sau juridica.
Persoana juridică
Pentru persoane juridice se drpune o cerere la tribunalul din judetul unde are sediul social societatea.

La cerere se ataseaza:
- ultimele situatii financiare (bilantul complet),
- balanta la luna precedenta depunerii cererii,
- lista bunurilor, incluzand conturile,
- lista numelor si adreselor creditorilor ricum ar fi creantele acestora: certe sau sub conditie, lichide ori nelichide, scadente sau nescadente, necontestate ori contestate, aratandu-se suma, cauza si drepturile de preferinta,
- o declaratie privind intentia de intrare in faliment,
- o declaratie data in fata unui notar sau a unui avocat din care să rezulte dacă a mai fost supus procedurii de reorganizare judiciară prevăzute de prezenta lege într-un interval de 5 ani anterior formulării cererii introductive,
- o declaraţie pe propria răspundere, autentificată de notar ori certificată de avocat, din care să rezulte că el sau administratorii, directorii şi/sau acţionarii/asociaţii/asociaţii comanditari care deţin controlul debitorului nu au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni intenţionate contra patrimoniului, de corupţie şi de serviciu, de fals, precum şi pentru infracţiunile prevăzute de Legea nr. 22/1969, cu modificările ulterioare, Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 78/2000, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 656/2002, republicată, cu modificările ulterioare, Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 241/2005, cu modificările ulterioare, şi infracţiunile prevăzute de prezenta lege în ultimii 5 ani anterior deschiderii procedurii,
- o declaraţie prin care debitorul arată dacă este membru al unui grup de societăţi, cu precizarea acestora,
- copie a certificatului de inregistrare in registrul comertului,
- dovada notificarii organului fiscal,
- taxa de timbru in valoare de 200 lei, ce se achita la directia de impozite si taxe locale de unde isi are sediul societate.

In cadrul cererii puteti solicita numirea unui anumit lichidator judiciar pe care il alegeti dumneavoastra si cu care discutati in prealabil.

In cazul in care nu cereti numirea unui lichidator instanta de judecata va numi unul in mod aleatoriu.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
GRINSOLV IPURL, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment pfa - 2018 ContSters339305 ContSters339305 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu legea sau partea din codul fiscal care precizeaza modalitatea prin care un PFA poate intra direct in faliment (fara ... (vezi toată discuția)
Insolventa dorderacu dorderacu Cum se poate cere insolventa unei firme (are datorii de peste 1,5 miliarde lei vechi)? (vezi toată discuția)
Vreau falimentul dana/80 dana/80 Buna ziua,ajutatima va rog cum sa cer falimentul unui srl care are datori la stat,la banca si la furnizori sunt constienta ca am sa pierd tot dar macar nu mai ... (vezi toată discuția)