Sunt proprietarul unui teren pe care se gaseste un stalp de electricitate.
Nu as putea obtine o reducere la tariful bransamentui sau sa plateasca ENEL-ul o chirie ptr terenul ocupat?
Multumesc cu stima.
Art citat de dumneavoastra nu are nimic cu dreptul de proprietate al domnului. Dreptul de proprietate este protejat prin legea fundamentala in art 44, iar ceea ce dumneavoastra interpetati pare a fi o preluare abuziva, ceea ce este total interzis. Al 3 tot din art 44 din Constitutie spune ca nimeni nu poate fi expropriat decat pt cauza de utilitate publica si cu dreapta si prealabila despagubire.
In orice caz dumneavoastra inca sunteti proprietar pe terenul acela, chiar daca este folosit de cei de la E **. Sunteti tulburat in posesie si clar prejudiciat (nu puteti folosi terenul in anumite scopuri). Eu zic sa va duceti sa vorbiti cu cei de la E*** (regulamentul acestui site spune ca nu aveti voie sa dati numele de persoane fizice/ juridice). Le propuneti o conventie. Dar pentru a nu fi pacalit ….eu zic sa apelati la un avocat.
Daca aveti un titlu de proprietate pentru acel teren pe care se afla acel stalp, atunci au intaietate prevederile art.44 alin.(1) si (2) din Constitutia Romaniei, republicata, care va apara acel drept de proprietate si vi-l garanteaza!
Am act de propriate asupra terenului pe suprafata caruia se gaseste stalpul.
Am discutat si cu cei carora le apartine stalpul dar cica daca este pus in functie de mai mult timp nu am ce le face , doar ptr noile montaje se tine cont de proprietatea privata.
Dar totusi ei ocupa abuziv o proprietate privata fara sa ofere nici un beneficiu.
In ori ce caz in momentul in care au ceva de lucru la acel stalt nu le voi permite accesul pe proprietatea mea.
Dreptul de proprietate privată
Articolul 44
(1) Dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului, sunt garantate. Conţinutul şi limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege.
(2) Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini şi apatrizii pot dobândi dreptul de proprietate privată asupra terenurilor numai în condiţiile rezultate din aderarea României la Uniunea Europeană şi din alte tratate internaţionale la care România este parte, pe bază de reciprocitate, în condiţiile prevăzute prin lege organică, precum şi prin moştenire legală.
(3) Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire.
(4) Sunt interzise naţionalizarea sau orice alte măsuri de trecere silită în proprietate publică a unor bunuri pe baza apartenenţei sociale, etnice, religioase, politice sau de altă natură discriminatorie a titularilor.
(5) Pentru lucrări de interes general, autoritatea publică poate folosi subsolul oricărei proprietăţi imobiliare, cu obligaţia de a despăgubi proprietarul pentru daunele aduse solului, plantaţiilor sau construcţiilor, precum şi pentru alte daune imputabile autorităţii.
(6) Despăgubirile prevăzute în alineatele (3) şi (5) se stabilesc de comun acord cu proprietarul sau, în caz de divergenţă, prin justiţie.
(7) Dreptul de proprietate obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi, precum şi la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului.
(8) Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă.
(9) Bunurile destinate, folosite sau rezultate din infracţiuni ori contravenţii pot fi confiscate numai în condiţiile legii.
Constitutia Romaniei spune lucruri frumoase.
Pacat ca nu sunt puse si-n aplicare.
Nu avem decat OBLIGATII nu si drepturi.
v-as ruga daca puteti sa-mi dati un model de cerere[notificare] catre E""nu-mi permit avocat.,poate reusesc sa-i conving sa -mi recunoasca dreptul meu de proprietate .pe care nu-l pot fructifica.multumesc.