avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz amiabilă după accident auto ușor: ce se ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz amiabilă după accident auto ușor: ce se întâmplă dacă niciunul dintre șoferi nu l-a declarat la poliție în termenul legal?

Bună seara, vă explic, încercam să dau cu spatele pe o străduță pentru a face loc unei mașini care dorea să plece din parcare și apoi intenționam să parchez regulamentar cu semnalizarea pusă în locul mașinii care ieșea, în spatele meu a apărut o altă mașină, în momentul când am dat marșarier am lovit mașina din spate pe care o văzusem dar care era prea aproape de autoturismul în care mă aflam, am coborât să fac amiabila cu domnul care a spus că merge la mecanic să vadă dc este grav(a fost lovită doar plăcuță cu numărul de înmatriculare al celuilalt autoturism, la al meu nimic), am insistat dar domnul nu a vrut amiabila, după 45 de ore mă sună domnul că "are mai multe acolo stricate", întreb ce se întâmplă în cazul acesta că nici unul dintre șoferi nu am mers la poliție să declare accidentul, vă mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 10:52, 21 Octombrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnul vrea sa-si repare masina pe banii dvs.
Cum adica ati asteptat sa ajunga la mecanic sa vada daca e grav pentru a face amiabila? Amiabila se face pe loc apoi service-ul face constatarea pe baza amiabilei, se intelege cu asiguratorul, plateste, si aia e.
In cazul de fata e vorba de o inselaciune de toata frumusetea, la o simpla lovitura in numarul de inmatriculare fara daune vizibile gen bara miscata/rupta, cleme rupte, etc, nu avea cum sa deterioreze altceva.

Dat fiind ca accidentul nu s-a declarat, ramaneti amandoi pietoni o luna, pentru ca se declara in 24 ore maxim.

Sfatul meu e sa va intelegeti la amiabila, si sa plateasca asigurarea pe baza constatarii unui service autorizat, nu vreun mecanic pe care il stie dansul, in caz contrar daca insista sa ii dati bani sau alte pretentii mergeti la politie.
Mai citiți o dată, am vrut să fac amiabila și am insistat la care dânsul a refuzat, vă mulțumesc

-Vă rog să apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj. Mulțumesc-
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rămâne valabil ce am zis.
Nu a vrut amiabila, se declara la politie, și de dvs și de către dansul.
OK. Ms mult
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu a vrut sa faceti amiabila, asta trebuia sa va dea de gandit. Si sa mergeti fuguta la politie, sa declarati accidentul.
In mod evident, persoana respectiva incearca sa faca un mic gheseft pe spatele dumneavoatra. Eu va recomand sa va asumati greseala de a nu declara la timp, mergeti la politie, declarati accidentul (asta este, stati nitel pe tusa) si apoi va intalniti cu individu', sa va expuna pretentiile. Il ascultati fain frumos, va notati in mod riguros pretentiile, apoi ii spuneti "no, asta este, eu am declarat accidentul la politie".

Alte discuții în legătură

Am rupt intelegerea amiabila auto webberas webberas Buna ziua, Am avut o tamponare usoara cu un individ (el fiind de vina) si i-am propus sa facem amiabila sa scapam repede amandoi, dar el a refuzat si a ... (vezi toată discuția)
Accident nedeclarat. ce se poate întâmpla dacă nu-i plătesc celuilalt șofer suma la care ne-am înțeles? utilizator11112 utilizator11112 Buna ziua. In data de 28.10.2017 in jurul orei 16 a avut loc un mic accident cateva zgarieturi la ambele masini si atat. Eu am fost de vina si m-am inteles cu ... (vezi toată discuția)