Am avut o tamponare usoara cu un individ (el fiind de vina) si i-am propus sa facem amiabila sa scapam repede amandoi, dar el a refuzat si a insistat sa mergem la politie Accidente Usoare sector 3(langa autovit). De acolo ne-au trimis la Accidente Usoare Sector 2(langa Cora Pantelimon) fiindca accidentul s-a produs in sect 2. Cand eu aproape ajunsesem ma suna sa o lasam pe ziua de maine fiindca are copilul racit, ca si-a dat seama ca a gresit si ca o sa imi plateasca si benzina (condus 2 ore prin bucuresti cand toata lumea iese de la servici) si ca se va revansa si pentru timpul pierdut.
Ziua urmatoare completam amiabila la el la birou si ii propun fiecare sa ia un exemplar, insa a spus sa le tin eu pe amandoua. Iesim sa mai facem un rand de poze si ii aduc aminte de promisiunea facuta si ii cer 100ron pentru benzina.
El refuza pe motiv ca nu are si ca mi va da la Sfantul Asteapta cand ia salariul.
In momentul acela mi-am dat seama ca am de a face cu un om fara cuvant si i-am spus ca voi merge sa declar accidentul la politie, mi-a cerut in acel moment al doilea exemplar al Amiabilei dar am refuzat si am rupt Intelegerea Amiabila (ambele copii ce se aflau la mine).
Cand ne-am intalnit la politie a inceput cu exagerari ca i-as fi pretins 100 euro sa nu merg la politie si ca am refuzat sa ii dau copia Amiabilei dupa completarea ei(dupa ce am completat amiabila am iesit zambind din firma amandoi, daca era sa refuz sa ii dau in prima instanta copia in nici un caz nu ieseam din firma fara sa se opuna careva, aveau paznici si tot ce mai are o cladire de birouri), ineptii ce i le-am demontat in fata ofiterului.
Acum el spune ca are martori (si are) ca am completat amiabila si ca am dat dovada de rea credinta si ma va chema in instanta (nu a declarat accidentul in termenul de 24 de ore si acum ramane fara carnet + amenda).
Si acum va intreb: Ruperea ambelor exemplare ale Intelegerii Amiabile nu atrage si nulitatea ei ?
Daca dupa ce omu s-a vazut cu sacii in caruta si eu mi-am dat seama ca omul nu se tine de cuvand se poare considera ruperea Intelegerii Amiabile act de rea-credinta?
Care sunt sansele de reusita ale lui intr-un astfel de proces.
Cu toate ca probabil dreptatea este de partea dvs., persoana poate lovi si pe latura penala in sensul in care : Distrugerea unui înscris sub semnătură privată, care aparţine în tot sau în parte altei persoane şi serveşte la dovedirea unui drept de natură patrimonială, dacă prin aceasta s-a produs o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Nu va mai zic ce ar fi trebuit facut la momentul tamponarii, caci nu mai are sens, insa macar de acum incolo luati legatura cu un jurist.
Poate fi considerata Constatarea Amiabila un inscris ce dovedeste un drept de natura patrimoniala ?
Singurul beneficiar al amiabilei sunt eu ca pagubit, iar dupa ruperea amiabilei i-am spus ca voi merge sa declar accidentul.
Am fost si am declarat tamponarea dupa ce am rupt amiabila.
De fata cu ofiterul l-am sunat de 2 ori sa ii spun ca sunt sa declar accidentul si l-am mai sunat si seara dupa ce am iesit de la munca de 3 ori, dar nu a raspuns.
In acea seara expira termenul de 24 de ore, iar el a ajuns la politie in ziua urmatoare dupa ce termenul deja expirase si acum posibil sa ramana fara carnet + amenda + posibila amenda pentru tamponare. Din acest motiv el spunea ca vrea sa deschida proces.
In acest caz, ati procedat corect =D> Bravo!
Cat priveste procesul, nu puteti face nicio presupunere pana nu vedeti exact daca cere, ce cere, si pe ce se intemeiaza, abia apoi va puteti face apararea. Parerea mea este sa va relaxati pana atunci.