avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu risc maternal

Buna seara. Lucrez ca funcționar public, contractul este pe perioada nedeterminata, iar de aproximativ o luna si jumătate sunt in concediu de risc maternal. Urmează sa ma prezint la serviciu pentru a mi se înmâna o decizie de suspendare. Este in regula? Știam ca se suspenda doar după nașterea copilașului. Multumesc. Aștept cu nerăbdare răspunsul dvs. Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:14, 19 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este corecta decizia angajatorului.

Coduladministrativ
Art.513 Suspendarea de drept a raporturilor de serviciu
(1) Raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcționarul public se află în una dintre următoarele situații:
....
i) concediu pentru incapacitate temporară de muncă, pe o perioadă mai mare de o lună, în condițiile legii;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs promovare mari32 mari32 Buna ziua. Lucrez ca funcționar public, contractul este pe perioada nedeterminata, iar de aproximativ doua luni sunt in concediu de risc maternal, deci ... (vezi toată discuția)
Remuneratie suplimentara pentru delegare de competente mudpie mudpie Buna ziua! Este prima oară când vă cer ajutorul şi vă mulţumesc anticipat. Problema mea stă în felul următor. Sunt funcţionar public într-o ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal soniaiulia soniaiulia Buna ziua, sunt însărcinată in 6 săptămâni iar doctorul mi-a recomandat repaus total, respectiv concediu medical. Eu lucrez ca funcționar public pe ... (vezi toată discuția)