avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Seful refuza preavizul!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Seful refuza preavizul!!

Buna ziua!
Luni seara, inainte cu 15 minute De inchidere sefa mi.a spus ca nu mai are nevoie de serviciile mele. Impunand.mi sa scriu demisia- nu am scris. Motivul ei fiind faptul ca v.a sta ea in locul meu.
Mi.am luat lucrurile personale si miercuri stabilisem cu ea intalnire acolo.
Mare mirare ca defapt a angajat pe altcineva. Si vine cu o hartie de matematica ca sa semnez o partea ei, ca eu am demisionat-probabil pentru contabil.
Bineinteles ca am refuzat.
Este imposiba!!! spunand ca nu are treaba cu legea si ca eu trebuie sa imi dau demisia.
Am fost la ITM dar atata timp cat nu am nimic scris din partea ei
....nu pot face sesizare.
CE POT FACE IN ACEASTA SITUATIE???
vreau si am dreptul la cele 20 zile preaviz, la somaj sau ce o mai fi.multimesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 19 Octombrie 2019
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3. Pentru somaj , ar trebui sa indepliniti mai multe conditii ... vedeti acest link
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Incetarea c.i.m. prin demisie nu va da posibilitatea sa beneficiati de indemnizatia de somaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Indeplinesc conditiile de somaj.
Dar pentru mine mai importanta este un loc de munca.
Ce pot face in acest caz.

Ea refuza concedierea, eu nu imi dau demisia impusa, sugerata de ea??
Este dreptul.meu si nu vreau sa renunt la el.
alinaelenaaurora, utilizator
Pana la urma, cineva va avea initiativa incetarii c.i.m. .
Avem de-a face cu un abuz ?
Unde?cum? Reclam?
Timpul trece si ea se plimba..este in concediu 2 saptamani acum.
Nu te poti folosi de oameni si da cu piciorul asa...
Ba mai mult...spune ca nu are contabil.
Ca nu stie alta cale de rezolvare a situatiei.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu are nicio legatura faptul ca nu are contabil ... abuz in ce privinta ??? Ca nu va trimite in somaj ... nu are aceasta obligatie, cum nu are nici dreptul de a va obliga sa va dati demisia.

Mai sus am metionat caile legale de actionare.

p.s.
Nu mai citati raspunsurile postate ... apasati direct butonul "raspunde".

Alte discuții în legătură

alinaelenaaurora alinaelenaaurora Refuzare preaviz Buns ziua! Am un c.i.m. si patronul imi cere demisia ptr ca nu vrea sa ma mai plateasca ,vrea sa munceasca ea in locul meu Ea imi cere ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata geyes36 geyes36 Buna seara. Am nevoie de un sfat, si anume, eu sunt in concediu medical in urma unei interventii chirurgicale, pana in data de 25 ianuarie, iar patronul firmei ... (vezi toată discuția)
Demisie Danielalilianaborzan Danielalilianaborzan Bună ziua. Soțul meu este gardian public la o firma de 9 luni. Deși contractul de munca a fost încheiat pe o perioada nedeterminata și nu au fost probleme ... (vezi toată discuția)