avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Ce parere aveti de articol?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Ce parere aveti de articol?

Ce parere aveti despre:
[ link extern ]

Combate bine stimabililor...!:) Asa ca aveti grija ce faceti cu coeziunea si solidaritatea aceea in randurile jurisconsultilor!>>:console:
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
Iulian81, utilizator
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 00:06, 2 Decembrie 2009
interesant articolul.
mie mi se pare ca avocatul salarizat se aproprie cel mai mult de consilierul juridic, amandoi sunt angajati sa reprezinte cauzele unei persoane(fizice autorizate, juridice...).
este bine de consilieri ca si de avocatii salariati...au un venit fix ci nu instabil ca avocatul care isi desfasoara activitatea pe cont propriu.:)
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
Articolul este foarte interesant. Se vede clar directia in care bate dar nu pot spune ca nu este un punct de vedere cel putin pertinent.
Intrebarea care se pune intotdeauna este : "Si vina a cui este dle?"
Raspunsul vine de la sine: vina este a celor care nu au stiut sa stranga randurile si sa isi apere interesele de breasla , profesionale , financiare , etc. Caci aici vorbim despre INTERESE, indiferent de natura lor! Omul este o fiinta superioara animalelor tocmai fiindca si-a definit actiunile in functie de interese si nu strict bazat pe nevoile primordiale si elementare fiziologice - hrana , adapost si reproducere!
Fac o precizare - cei care au dorit sa lupte contra "sistemului" au reusit , bazandu-se tocmai pe aceasta dezbinare care exista intre noi . Si cand spun noi , ma refer in general la poporul roman , nu la un grup restrans de oameni. A se vedea cazul Pompiliul BOTA care a reusit cu Baroul sau constitutional sa sparga baricada Baroului Bucuresti. Si de ce tot tam-tamul? Va raspund eu : din motive financiare! In Paris sunt 5 sau 6 barouri si nu mai face nimeni scandal! Fiecare avocat isi alege dupa propriile interese baroul in care se inscrie. De ce la noi a trebuit sa fie scandal? Fiindca unii se considerau "afectati" . Cum? Financiar!
Concluzionez.....articolul isi atinge scopul, dar nu-i scuza pe cei afectati !B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilierii juridici - asistenta si reprezentare persoane juridice Albert Kurtyan Albert Kurtyan De ce nu pot consilierii juridici acorda consultanta juridica si asistenta in instanta pentru persoane juridice. Profesiile de avocat si consilier juridic ... (vezi toată discuția)
Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv - avocat definitiv/stagiar? Lorena Chirila Lorena Chirila Multi consilieri juridici au dat examen de primire in avocatura si se confrunta cu problema de a fi obligati sa faca stagiul desi sunt consilieri juridici ... (vezi toată discuția)