avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile asupra mostenirii sotului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile asupra mostenirii sotului

Sotia/copiii, au dreptul la mostenirea sotului? Si in ce conditii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 10:02, 21 Octombrie 2019
cand vorbiti de mostenirea sotului la ce va referiti exact ? din text se intelege ca sotul e decedat si asa e vb de mostenirea lui, dar cred ca dvs va referiti la mostenirea de care beneficiaza sotul, cel care a primit o mostenire.
Sotia si copilul isi mostenesc sotul , respectiv parintele in conditiile legale, sotul mosteneste 1/4 si copilul 3/4.
In masa succesorala a sotului intra bunurile lui proprii ( printre care pot fi si bunuri ce le-a mostenit la randul lui, bunuri cumparate inaintea casatoriei, etc )si partea lui din bunurile comune
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
Buna ziua,
Cat timp sotul este in viata NIMENI nu are drepturi la acea mostenire cu exceptia sotului. Nici macar in caz de divort.
La decesul sotului bunurile se impart astfel:
sotia supravietuitoare primeste 1/4
copiii impart in cote egale 3/4.
Da. Scuze. Ma refer la bunurile mostenite de sot. Si daca sotia are vreun drept asupra lor. Multumesc.
Deci, bunurile mostenite de sot, sunt bunuri "comune"? Multumesc.
asta ati inteles, ca sunt comune ? Ati inteles gresit, sunt proprii ale dvs.

Alte discuții în legătură

Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)
Cote mostenitori ana_panait ana_panait Poate cineva stie cum se repartizeaza mostenirea dupa moartea tatalui, intre sotia supravetuitoare si 3 copii. Ce procent de mostenire primeste sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)