avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile asupra mostenirii sotului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile asupra mostenirii sotului

Sotia/copiii, au dreptul la mostenirea sotului? Si in ce conditii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 10:02, 21 Octombrie 2019
Nu, n-am "inteles", ci, intrebat. Multumesc. Stima!
Bunurile moștenite de dvs. sunt bunuri proprii.
În caz de divorț, aceste bunuri nu vor face obiect al partajului cu soția.
Dar în caz de deces (dacă veți deceda dvs. mai întâi) soția supraviețuitoare va moșteni și din aceste bunuri. Într-o cotă care diferă în funcție de moștenitorii cu care vine în concurs la moștenire. Spre pildă, dacă există descendenți ai defunctului, soția moștenește 1/4 și copiii defunctului 3/4 (deîmpărțit la numărul lor).
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
romascanu, moderator
Un raspuns foarte clar. Sarut mana!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)
Cote mostenitori ana_panait ana_panait Poate cineva stie cum se repartizeaza mostenirea dupa moartea tatalui, intre sotia supravetuitoare si 3 copii. Ce procent de mostenire primeste sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)