avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce se intampla daca conduci cu dovada expirata,dar ai ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce se intampla daca conduci cu dovada expirata,dar ai primit scrisoarea de clasare a cazului (vineri ora 20 ) si nu ai ridicat permisul de la politie ?

Am avut permisul retinut pt un accident, dupa 6 luni cazul a fost clasat,
Dovada nu a fost prelungita pentru ca cazul a fost clasat, am astept scrisoarea prin posta cu clasarea pt a ma prezenta la politia rutiera Bucuresti.
Scrisoarea a ajuns vineri ora 20:00. Am crezut ca fost comunicata si la politia rutiera Bucuresti,
Sambata ora 02:00 am fost oprit in trafi de un echipaj politie, am prezentat actele plus scrisoarea clasare caz, dupa care am fost instiinta ca o sa imi fie deschis un nou dosar penal pt condus cu dovada expirata, si permis retinut ( scrisoarea de clasare nu a fost comunicata si la politia rutiera)
Intrebare: In cat timp se va solutiona noul dosar penal si daca o sa mai am dreptul de a conduce intre timp? ( mentionez ca politia rutiera mi-a retinut dovada expirata, mi- a eliberat o noua dovada fara drept de a conduce si mi-a comunicat ca trebuie sa ma prezint luni la politia rutiera cu actele respective: dovada fara drept de a conduce, scrisoarea clasare)
În baza de date la politie apareti cu permisul suspendat, deci pentru asta vi s-a deschis dosar.

Totodată, accidentul a fost din vina dvs sa înțeleg? Dacă s-a clasat, trebuia sa vi se suspende permisul 90 zile când va duceți la politie, deci daca a venit acasă scrisoare ca se clasează nu înseamnă că gata vi se returnează permisul ci ca nu se deschide proces.

Nu ati circulat cu dovada expirata ci cu permisul suspendat. E o fapta destul de grava care implica condamnarea, chiar anularea permisului, angajați un avocat.
Vi s-a deschis dosar penal si se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 335 alin. 2 c.p.
Cat dureaza cercetarile veti avea dreptul de conducere suspendat, daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat și dovada de circulație expirata mihaelageo98 mihaelageo98 Bună ziua in august 2019 am avut un accident de care am fost vinovata în urma căruia sa deschis o ancheta la politia rutiera Brăila, în timpul acestei ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere luat in urma unui accident rutier - sofer incepator cosminrg cosminrg Buna ziua, In urma cu doua luni nu am accordat prioritate de trecere si am provocat un accident rutier soldat cu daune materiale(cele doua autoturisme ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis Bianca163 Bianca163 Buna ziua. In urma unui accident rutier mi s-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, care ulterior a fost clasat. De asemenea, dreptul de a ... (vezi toată discuția)