Sunt asociat unic intr-un SRL și am un administrator care s-a ocupat de firma.
Vreau sa îl revoc din firma de tot dar problema este ca acesta a acumulat datorii (contribuții la stat Pt angajați). Întrebarea mea este: cum se vor recupera acele sume de la el? Cine Răspunde de acei bani neplătiți?
Dacă îl revoc din funcție trebuie anunțat cumva oficial? Poate ataca decizia mea in instanța?
Va mulțumesc frumos Pentru suport.
administratorul unei firme nu e un simplu angajat. atunci cand l-ati numit, ati facut-o printr-o decizie (hotarare AGA sau similara) care a fost inregistrata la ONRC. pentru revocare trebuie sa parcurgeti aceiasi pasi si, da, trebuie sa-l instiintati fiindca trebuie sa si semneze.
in functie de contractul pe care l-a avut, KPI-uri,..., ii puteti cere descarcarea de gestiune sau nu.
cat despre CAS/ CASS, etc., daca nu a delapidat inseamna ca banii sunt in firma.
in instanta se poate ataca orice.
Va mulțumesc frumos Pt răspuns. Nu am făcut niciun fel de contract cu adiministratorul, doar am Urmat pașii descriși de dumneavoastră mai sus pentru a-l pune in aceasta funcție.
Banii nu mai sunt fizic in firma și nu am informații deloc contabile despre firma, nici măcar nu cunosc contabilul firmei. Acesta este obligat sa-mi ofere informații cu privire la statusul firmei?
Cu privire la revocarea administratorului din funcție, dacă acesta nu este de acord sa semneze ce se întâmpla?
Administratorul este de fapt un mandatar astfel ca acesta poate fi revocat prin voința asociațiilor care l au desemnat. Pentru recuperarea datoriilor de la el se formulează acțiune in fata instanței de judecata.
Revocarea administratorului este o revocare ad nutum, calitatea de administrator având caracter intuitu personae presupune că revocarea poate interveni oricând și independent de vreo culpă contractuală a administratorului, potrivit art. 2031 C.civ.
În forma sa actuală, Legea nr. 31/1990 prevede în art. 1371 alin. (4) că administratorii pot fi revocați oricând de către adunarea generală ordinară a acționarilor și că, potrivit art. 132 alin. (4) administratorii nu pot ataca hotărârea adunării generale privitoare la revocarea lor din funcție.
Schimbare sediu firma
solov
Un SRL are trei asociati, unul dintre ei este si administrator,sediul firmei este inregistrat la unul din cei doi asociati.Activitatea nu se desfasoara la ... (vezi toată discuția)