avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Revocare contract cu scoala postliceala
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Revocare contract cu scoala postliceala

Buna ziua,am si eu o intrebare.Am inceput anul asta o postliceala pe profilul Analist Programator,unde se percepe si o taxa care se poate platii in 3 rate.Am avut de ales dintre o postliceala gratuita(unde mi s.a spus inainte ca nu o sa invatam cine stie ce<< cea gratuita este in orasul meu,cea cu taxa nu>>) si aceasta cu taxa unde mi s.a promis seriozitate,implicare,practica la firma it(la cealalta nu se face practica).

Problema mea este urmatoarea:Vreau sa renunt si sa primesc banii pe prima transa inapoi.Scoala,prin contract,nu ma lasa sa inchei contractul si sa ma mut la scoala gratuita (care este in orasul meu si nu mai trebuie sa fac nici naveta)fara sa platesc si celelalte rate,pentru ca m.am inscris la curs si ei nu ar mai fi facut clasa daca nu se inscriau suficiente persoane.Ei bine nici eu nu m.as fi inscris daca stiamca vor fi atatea probleme,probleme din care voi enumera cateva mai jos:

De cand am inceput scoala(1 octombrie) in cele 2 zile saptamanale in care trebuia sa facem practica ni s.a spus sa stam acasa.In celelalte zile,nu de putine ori,ajungeam la scoala si aflam ca nu se fac ore(asteptam ca prostul in fata unei clase inchise sa vina profesorul sa deschida).Eu fac naveta de la Ploiesti,scoala fiind aproape de Gara de Nord Bucuresti si de cand a incepit scoala,cand merg la secretariat sa cer carnetul de note ma roaga aa astept la rand 20-30 de minute ca mai apoi sa.mi spuna sa vin maine ca nu e gata(ma tot amana:maine,peste 2 zile,sapt viitoare si niciodata ni este gata)si sunt nevoit sa platesc bilet de tren intreg pentru ca ei nu sunt in stare sa puna o stampila pe carnet.

Ce pot face in situatia aceasta pentru a renunta la contract si a avea posibilitatea de a ma muta la postliceala grstuita din orasul meu?Eu as vrea sa primesc banii inapoi pentru ca simt ca am platit degeaba,dar ar fi ok si sa pot renunta macar fara a fi nevoit sa platesc celelalte rate.

Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Emi321 , utilizator 13:30, 21 Octombrie 2019
Buna ziua,
Si ce va retine sa va inscrieti la cealalta postliceala daca aveti deja un contract?
Poate nu ar strica sa faceti cateva plangeri la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti dar si la OPC, in timp ce urmati cursurile celeilelte posticeale, sa nu pierdeti anul...
Am sa sun astazi sa vad daca ma mai pot inscrie.Nu stiu daca exista posibilitatea sa fiu inscris la ambele.D.asta ma gandesc la transfer.

Si daca merg la aceste institutii despre care ati spus,m.ar putea ajuta sa recuperez banii sau macar sa nu mai platesc ceva in plus?
Eu stiu ca se poate, intrebati si vedeti ce spun...
De recuparat ceva...nu cred, doar poate prin instanta... dar nu cred ca o sa mai platiti ceva in plus.
In contract scrie ca daca renunt si nu am fost la nicio ora trebuie sa platesc jumatate din toata taxa,daca am fost la minim o ora trebuie sa platesc tot cursul.
Dar dumnealor respecta prevederile din contract?
Din ce spuneti..se pare ca nu...

Alte discuții în legătură

Anulare contract scoala postliceala privata Emi321 Emi321 Buna ziua,anul acesta m.am inscris la o scoala postliceala in Bucuresti si pe 1 octombrie am inceput cursurile. Profil:Analist programator; Taxa 3300 lei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa ma sfatuiesc in urmatoarea situatie: m-am ... cataado cataado Postliceala - taxe Buna ziua! As dori sa ma sfatuiesc in urmatoarea situatie: M-am inscris la o scoala postliceala cu gandul voi putea particpa si ... (vezi toată discuția)
Salutare! vin și eu cu următoarea problemă și sper că mă ... Utilizator2023A Utilizator2023A Salutare! Vin și eu cu următoarea problemă și sper că mă poate ajuta cineva. In 2022 m-am înscris la o postliceală privată medicală. Totul bine ... (vezi toată discuția)