avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De doi ani mă rog degeaba de cei de la asociație ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

De doi ani mă rog degeaba de cei de la asociație să-mi dea copii după niște documente. Le pot obține prin instanță?

Am cerut copii după niște documente la Asociația de Proprietari, conform legii 196/2018, art.28.3. De doi ani ma rog de ei cu scrisori AR , cu menționarea legii AP, dar degeaba.
Întrebarea mea este daca pot sa dau in judecata pe acest motiv AP și să obțin aceste copii după documentele care mă interesează prin intermediul procesului. Este posibil ca din aceste acte sa reiasă și furtul fondului de reparatii pe mulți ani. Dar nu vreau sa ii dau in judecata pentru furt, deoarece , neavind documente, nu sunt sigură de furt și ma pun in pericol sa mă acuze ei de calomnie. Ma puteți ajuta cu un sfat de natura juridica? Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Se poate si asta dar mai poate si depune o sesizare la primaria de domiciliu, compartimentul specializat, legat de acest subiect.
Tot prin aceasta sesizare puteti solicita si controlul financiar al asociatiei.
ART. 10 din legea 196/2018
(4) Compartimentele prevazute la alin. (1) exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari, din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietar
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Se poate obtine hotarare judecatoreasca.
Va va plati si avocatul asociatia de proprietari
Se poate obtine hotarare judecatoreasca.
Va va plati si avocatul asociatia de proprietari ceea ce inseamna ca va puteti angaja si avocat ca sa nu riscati sa pierdeti procesul si sa platiti dvs. avocatul asociatiei .
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
II datii in judecata si gata. Nu pentru furt, neavand probe dar cu obligatia de a face, respectiv sa va puna la dispozitie documentele, respectiv pentru nerespectarea prevederilor legale 196/2018
Va mulțumesc pentru sfaturi. Dar este OBLIGATORIU sa sesizez mai întîi biroul specializat pe AP din Primărie? Deoarece nu am încredere în aceștia, în mulțe cazuri, am auzit, AP cotizează și sunt mînă în mînă.

Alte discuții în legătură

Adunare generala adamar adamar dorim sa facem o sedinta la bloc, presedintele refuza, comitetul nu face nici un demers pt ca presedinta nu vrea, prima si singura sedinta din anul 2019 a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o situatie si nu stiu cat de legala este. la asociatia ... Catalin costache Catalin costache Buna ziua. Am o situatie si nu stiu cat de legala este. La asociatia de proprietari unde sunt administrator sa hotarat sa nu se mai tina adunari generale ... (vezi toată discuția)
Noua lege nr.196/2018 nu mai permite șefilor de asociații de proprietari să mai voteze en-gros în numele altora (zeci și sute de Împuterniciri nu mai pot fi legale) ! flory_mr flory_mr Vedeţi conținutul art.49 din Legea 196/2018, referitor la faptul că șefii Asociațiilor din România nu mai pot veni cu zeci sau sute de Împuterniciri ... (vezi toată discuția)