avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare Garantie apartament inchiriat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare Garantie apartament inchiriat.

Pe scurt, problema mea este aceasta. am inchiriat un apartament si doresc sa ma mut din acesta. La incheierea contractului am dat o garantie. Acum cand am vorbit cu proprietarul, acesta a eschivat cand a venit vorba de predarea garantiei inapoi. Intrebarea mea este : pot face ceva sa-mi recuperez banii dat fiind faptul ca initial a fost facut contract in care era mentionata garantia insa in al doilea contract (primul expirase) nu s-a mai mentionat nimic de garantie? As vrea sa stiu daca pot folosi urmatorul tertip : la administratia financiara pe contract se afla o suma simbolica declarata insa eu am chitante cu suma reala data in fiecare luna. pot ameninta proprietarul cu asta in vreun fel? sper sa nu se ajunga la asta insa vreau sa-mi iau si o masura de siguranta.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 20:40, 2 Decembrie 2009
Depinde si de ce scrie pe chitantele date .
De exemplu daca pe chitante scrie achitat chiria pentru luna noiembrie , va duceti sa-l reclamati pentru evaziune fiscala , dar daca scrie achitat suma de 200 de euro iar contractul a fost incheiat pentru 50 de euro , puteti solicita diferenta de bani .
Pe unele chitante scrie simplu, "chirie" pentru ca asa cere banca, sa se dea un motiv pentru depunerea banilor in cont. Nu inteleg cum as putea sa cer diferenta, mi se pare imposibil dat fiind faptul ca suma declarata in contract este aproximativ a 20a parte din chiria reala platita. :). Sa inteleg ca o solutie de a-l constrange as gasi avand chitantele stranse in cam 2 ani, chiar daca pe ele nu scrie clar motivul depunerii si pentru ce luna?
chitante de unde ? un cont bancar al proprietarului ? acest cont este trecut in contract ? daca da, il puteti da in judecata ptr ca ati platit in avans si sa va recuperati chiria inapoi adika daca aveti chitanta ca ati platit 200 de euro si in contract scrie numai 50 euro puteti cere 150 ori cateva luni se aduna o suma

chiar daca acel cont nu este trecut in contractul de inchiriere , in instanta puteti spune ca dvs la-ti imprumutat cu acei bani
aveti totusi grija ce scrie in contract , cum se poate rezilia acesta

Daca de exemplu nu scrie contravaloare chirie luna noiembrie , dumneavoastra va puteti recupera banii in termen de 3 ani de la data primei plati , termenul de 3 ani urmand sa curga succesiv pentru fiecare chitanta in parte .
Asta inseamna ca puteti sa-i cereti banii platiti in plus , deoarece in contract scrie ca ii datorati doar a douazecea parte din suma , si deci puteti sa-i recuperati .
cu chiria pe prima luna , v-ati platit chiria pe 20 de luni , restul mergeti in instanta si cereti inapoi ca dvs la-ti imprumutat , doar nu o sa spuna ca a facut evaziune fiscala
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2009
ContSters112978, utilizator

Alte discuții în legătură

Cat costa taxa de timbru Dan Mihai Dan Mihai Buna ziua am si eu o intrebare va rog Cat costa taxa de timbru intrun proces pt a obtine un titlu executoriu la suma de 45000 Eur . va multumesc (vezi toată discuția)
Taxa de timbru proces civil recuperare bani roxanasimona roxanasimona As avea o intrebare: tatal meu a dat o suma de bani cu imprumut si ar vrea sa stie in caz ca incepe procesul civil de recuperare prin dare in judecata, daca ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul al taxei judiciare de timbru neacsu_laura neacsu_laura Cum se calculeaza taxa de timbru? La o cerere de restituirea unei sume de bani? Si pentru daune morale se percepe taxa de timbru? Multumesc! (vezi toată discuția)