avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate angajatorul sa iti retina bani din salariul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate angajatorul sa iti retina bani din salariul de pe luna precedenta pe motivul ca ti-ar fi dat un avans cu o luna inainte?

Poate angajatorul sa iti retina bani din salariul de pe luna precedenta pe motivul ca ti-ar fi dat un avans cu o luna intainte, desi nu ti-a spus nimic despre acest lucru?
Cel mai recent răspuns: unangajat , utilizator 07:18, 31 Octombrie 2019
Doar în baza unor termeni contractuali privitor la avans şi lichidare.
Avansul este o parte din suma unui salariu, având un cuantum de 35 până la 50% din salariul net,
Lichidarea este cea de-a doua tranşă care completează suma până la întregire salariul net.
Totodată angajatorul are obligația de a informa salariatului dinainte despre eventuale rețineri salariale, acestea fiind declarate pe statul de plată ulterior.
Tot angajatorul are obligația de a comunica salariatului toate primele şi bonusurile salariale acordate.

Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
In contract e stipulata o singura plata: lichidarea.
Ei mi-au recalculat salariul dupa ce le-am dat un act cu zilele de CM de la angajatorul anterior care continea si salariile de la acesta.
Din cauza aceasta, au vazut ca salariului recalculat e mai mic si au trecut ca plata salariului deja virat ar contine si un avans. Ba chiar au eliberat un nou fluturas pentru luna respectiva.
Este acest lucru legal?
Sa iti elibereze un fluturas de salariu si sa iti faca plata lui, iar apoi, luna viitoare sa modifice acel fluturas(cum ca de fapt ai avut un salariu mai mic), sa treaca in fluturasul lunii curente ca ti-ar fi dat un avans si sa iti retina din salariul lunii curente acest avans?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fluturasi salariu mnd mnd Buna ziua, In cazul in care salariile sunt virate in conturile angajatilor prin virament bancar este nevoie ca acestia sa semneze fluturasul de salariu si ... (vezi toată discuția)
Retineri stat macrita macrita Vreau sa stiu si eu daca este corect ca in statul de plata avansurile luate de salariati in timpul lunii,sunt trecute la retineri salariale? (vezi toată discuția)
Din bonusul primit la disponibilizare s-a retinut contributia la somaj iar eu am primit indemnizatie. ulterior a trebuit sa restitui indemnizatia, este corect? const_57 const_57 Buna seara, In 2011 am fost disponibilizat cu un bonus in cuantum......f. mare. Pe fluturas suma este trecuta ca prima de fidelitate si este componenta a ... (vezi toată discuția)