avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri stat

Vreau sa stiu si eu daca este corect ca in statul de plata avansurile luate de salariati in timpul lunii,sunt trecute la retineri salariale?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 20:25, 31 Ianuarie 2010
daca avansul acordat este din salariu , da . avansul acordat pentru efectuarea altor cheltuieli , are alt regim si se deconteaza intr-un anumit nr de zile conform reglementarilor contabile .
1. Da, avansul din salariu se retine pe statul de plata.
2. Rubrica in care se retine acesta este mai putin importanta, depinde de forma statului de plata, de programul de calcul salarii si intocmire state de plata aplicat.
3. De ce vi se pare important unde se inscrie suma in statul de plata?
pentru ca " retinerile" din salariu stiu ca se fac numai pe baza unor documente justificative (ordin judecatoresc,etc)
1. Cred ca vreti sa glumiti! Nu confundati avansul salarial (care are rubrica separata in statul de plata) cu retinerile pentru pagube produse angajatorului sau retinerile pentru unii creditori ai dvs. (banci, cumparaturi in rate etc.).
2. Daca doriti sa nu vi se mai retina avansul din salariu solicitati angajatorului sa nu va mai dea avans si sa luati salariul o data pe luna.
3. Dvs. ati primit o parte din salariu, sub forma de avans, si doriti o hotarare judecatoreasca pentru a returna!?
atat avansul cat si lichidarea fac parte din salariul brut, este deci normal sa fie retineri

Alte discuții în legătură

Diferenta intre banii primiti si banii declarati la stat. bani la negru ??? mkpwmk mkpwmk Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. La firma la care sunt angajat de aproape 2 ani ocup functia de agent vanzari. Salariul meu consta in ... (vezi toată discuția)
Sanctiune Teodoraz Teodoraz Buna ziua, Este sanctionat angajatorul care a acordat o suma de bani in avans salariatului sau si apoi o retine din salariul acestuia ? Daca da , care sunt ... (vezi toată discuția)
Despre salariul compensator(disponibilizare) corina.trandafir corina.trandafir 1.Salariul compensator este obligatoriu sa fie trecut in statul de plata(rubrica alte drepturi)? Se impoziteaza la fel ca un salariu normal?se platesc din el ... (vezi toată discuția)