avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri stat

Vreau sa stiu si eu daca este corect ca in statul de plata avansurile luate de salariati in timpul lunii,sunt trecute la retineri salariale?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 20:25, 31 Ianuarie 2010
Cred ca nu ma intelegeti.Din moment ce eu am luat avans din salariu,consider ca acest lucru ar trebui sa fie trecut pe o lista de avans salarial si in stat de plata sa apara ca "avans salariu" si nu "retineri salarii",pentru ca in conditiile in care imi trebuie fluturasul de salariu la o banca ,in dreptul rubricii "retineri" mie imi apare o suma de bani,din care se deduce ca am alte obligatii permanente care trebuiesc retinute.Eu nu am contestat oprirea din salariu al avansului,ci numai faptul ca nu este trecut unde trebuie.
avansul se retine nu in sensul de datorie... ci pentru ca in general avansul se calculeaza ca fiind 40% din salariul de baza... total retineri se refera strict la calculul efectuat la finalul lunii... se aduna cass, cas, aj somaj, avans, impozit ... si se scade din totalul brut realizat in luna respectiva reiesind astfel "rest de plata"
intradevar nu sunt retineri in urma unei datorii ci strict in sensul prevazut si in c.i.m. acolo aveti probabil doua date cand se face plata salariului... prima reprezinta avansul iar a doua reprezinta restul de plata... astfel avansul constituie datorie doar pentru ca la calculul salariului pe intreaga luna trebuie scazuta suma pe care ati primit-o in "avans" !
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre banii primiti si banii declarati la stat. bani la negru ??? mkpwmk mkpwmk Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. La firma la care sunt angajat de aproape 2 ani ocup functia de agent vanzari. Salariul meu consta in ... (vezi toată discuția)
Sanctiune Teodoraz Teodoraz Buna ziua, Este sanctionat angajatorul care a acordat o suma de bani in avans salariatului sau si apoi o retine din salariul acestuia ? Daca da , care sunt ... (vezi toată discuția)
Despre salariul compensator(disponibilizare) corina.trandafir corina.trandafir 1.Salariul compensator este obligatoriu sa fie trecut in statul de plata(rubrica alte drepturi)? Se impoziteaza la fel ca un salariu normal?se platesc din el ... (vezi toată discuția)