avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Solutii pentru a scapa de executarea silita a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Solutii pentru a scapa de executarea silita a creditelor

Buna ziua,
Un angajat are propripe pe o parte din salariu, ca urmare a executarii silite pentru un credit de 3100 lei nerambursat.
Astazi societatea a primit o alta executare silita pentru un alt credit de 4250 lei cu titlu executoriu.
1.Poate sa-i faca proprire pe aceasta suma, avand in vedere ca d-na plateste deja o proprire?
2. Am verificat numarul dosarului pronunatata de Judecatorie si nu-l gaseste, nu apare pe site-ul [ link extern ] ?
3. Cum ar putea sa scape de aceasta executare silita dat fiind faptul ca contractul de credit a fost incheiat la 15.02.2006.
Dorim sa ajutam angajatul cu orice sfat sau informatie, fiind mama singura cu un copil.
Multumim anticipat,
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:07, 22 Octombrie 2019
Buna ziua,
Daca azi a primit poprirea, a aflat de ea, poate depune contestatie la executare in care sa invoce inclusiv prescriptia creditului.
Discutati cu un avocat.
Să le luăm pe rând:

1. Da, se poate executa silit și a doua poprire, dar nu i se poate reține mai mult de 1/2 din venitul lunar net.
Legea stabilește că pentru două sau mai multe popriri se poate reține maxim 50% din venitul lunar net.

2. Nu are nici o relevanță dacă apare dosarul în portalul instanțelor, sau nu apare.

3. Poate scăpa doar dacă a inter=venit prescripția.

Prescripția nu operează din oficiu, ci trebuie invocată în fața instanței de judecată prin proces, numit contestație la executare.
Trebuie studiat dosarul de executare la biroul executorului judecătoresc să vadă dacă se poate invoca prescripția.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Dapix, utilizator
Mergeti cu actele la avocat pentru a verifica daca nu a survenit prescriptia.
Asa ati scapa de datorie.
Ce anume trebuie sau nu trebuie sa contina dosarul de executare la biroul executorului judecatoresc sa vada daca se poate invoca prescriptia? O poate face personal sau prin intermediul unui avocat?
Termenul pentru depunerea la Judecătorie a contestației la executare este de doar 15 zile calendaristice, de la data la care a luat la cunoștință de executarea silită.

Să se grăbească, că după acest termen nu mai poate face nimic.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Proprire pentru datorie de acum 9 ani Luciann739 Luciann739 Buna seara astăzi am primit o Proprire Pentru o datorie de acum 9 ani către firma Provident Mi a fost instituită proprietea pe conturile bancare! Nu ... (vezi toată discuția)
Depunere contestatie proprire salariu/venituri Luis1603 Luis1603 De curând mi s a pus proprie pe conturi din partea unui executor judecătoresc pentru o datorie din august 2018(hora credit). Ideea este ca proprirea s-a pus ... (vezi toată discuția)
Se poate prescrie datoria mea? andreeapiringer andreeapiringer Bună ziua! Am o datorie la o banca de 6000E. Creditul a fost făcut în 2008, Din 2009 nu am mai plătit absolut nimic. Azi am primit prin posta o executare ... (vezi toată discuția)