avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren in folosinta gratuita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren in folosinta gratuita

Buna dimineata!
as avea si eu o nelamurire la care va rog frumos sa imi dati un raspuns
Societatea noastra are dat in folosinta gratuita si pe termen nelimitat,printr-un decret din anul 1969,un teren,proprietatea statului la care noi platim impozite si taxe.Acest teren a ajuns in proprietatea statului in urma unei exproprieri de la un fost cap.
Avand in vedere ca folosim terenul de peste 30 de ani am putea sa il dobandim prin uzucapiunesau prin alta modalitate?am uitat sa preciyez ca pe terenul respectiv noi avem o constructie ai carui proprietari suntem.Va multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua !
Puteti introduce o actiune pentru constatarea dobandirii dreptului de proprietate prin efectul uzucapiunii. - C.civ.: art. 1847 si urm.
In ceea ce priveste constructia , aceasta nu are relevanta decat sub aspectul folosinteti netulburate, continue, neintrerupte si sub nume de proprietar, dar nu si in ceea ce priveste dreptul de accesiune, avand in vedere ca fondul dominant este terenul.
Cu stima !
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
preciyez faptul ca respectiva constructie s-a facut in urma decretului din 1969 pe cheltuiala societatii,intrucat terenul ne-a fost dat in folosinta chiar pentru construirea unei obiectiv ..si avem si o hot jud prin care ni se atesta dreptul de proprietate asupra constructiei,insa in hotarare se face mentiune ca terenul este in propritatea statului
sa inteteg ca putem sa intrroducem o astfel de actiune.......
ca si probe as putea sa aduc choiar decretul prin care ne-a fost dat in folosinta terenul?si copie dupa chitantele prin care am platit in tot acest timp impozite si taxe la primarie?ce probe as mai putea aduce?martori,expertiza.....?
va multumesc mult pentru ajutor
Buna ziua
V- am mai spus ca puteti invoca uzucapiunea de 30 de ani. Puteti invoca proba cu acte( decretul este tot un act), expertiza, tot ce poate evidentia conditiile de existenta ale uzucapiunii( posesie continua, neintrerupta, netulburata si sub nume de proprietar).
Avand in vedere ca un asemenea proces nu este simplu, trebuie sa va angajati un avocat, nu este problema de rezolvat online. Mai mult de atat ce sa va spun ?
Poate doar un model de cerere.
Vedeti dumneavoastra, daca ati lua consultatii online pentru tratarea trichinelozei( tot este perioada taierii guitatorilor) de la un medic, credeti ca v- ar ajuta ?
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
va multumesc frumos pentru timpul acordat.daca doriti sa ma ajutati si cu un model de cerere,va rog sa o trimiteti la adresa :a_alina_84@yahoo.com
Cu deosebita consideratie,C.A.

Alte discuții în legătură

Fond funciar dan944 dan944 Exista o lege ca daca ai intrat in posesia unui teren chiar si fradulos dupa un anumit timp de folosinta devii propietar de drept? Se pare ca nu stie nimeni (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate al unui teren hangiunel hangiunel multumesc anticipat pentru raspuns. tatal meu are in stapanire un teren de circa 150 mp de peste 30 de ani dar nu are act pe el cum poate sa dobandeasca un ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prin uzucapiune predacamelia86 predacamelia86 AM CUMPARAT ACUM 33 DE ANI O CASA CU TEREN, CURTE SI TEREN INTRAVILAN DE LA O BATRANA CARE NU AVEA SOT ,COPII SI CARE A DECEDAT . TERENUL TOTAL ESTE DE 3000 m2 ... (vezi toată discuția)