avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Împrumut persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

Împrumut persoana fizica

Acum ceva timp am împrumutat de la o cunoștință o suma de bani pe baza unui act notarial. Am plătit o parte din datorie dar din diferite cauze nu am reușit sa restitui datoria în termenul limita impus în contract. Persoana respectiva dorește banii (clar e dreptul ei), nu a mai vrut sa facem nici un fel de înțelegere și a recurs la executare. Eu în acest moment nu am venituri și singurul lucru pe numele meu este apartamentul care este luat cu ipoteca împreună cu soțul.
Întrebările mele ar fi :
1.Poate sa execute apartamentul?
2. Îl poate executa pe soț (venituri, bunuri pe numele lui)
3 Exista vreun termen de prescriere a datoriei?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:49, 22 Octombrie 2019
Buna seara,
1. termenul este de 3 ani de la ultima plata daca nu a intreprins nimic in acest timp. Din fericire pentru ea, a apelat la executor asa caaaaaa...
2. Depinde de suma ca sa poata sa va urmareasca partea de apartament ce va revine.
3. Nu, nu poate sa puna sechestru pe salariul sotului.
Parerea mea este sa platiti incet incet, cat puteti in fiecare luna astfel incat sa va scapati.
Odată cea apelat la executare silită, nu mai poate intră în discuție intervenția prescripției.

Dacă nu aveți salariu să aibă de unde pune poprire, legea îi permite să apeleze la executarea imobiliară, și să vă vândă cota parte din casă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate banci neplatite- executare silita ? ContSters253039 ContSters253039 Daca am credit de nevoi personale inainte de casatorie si nu am nimic pe numele meu cum isi poate recupera banii banca:((#-oX-( (vezi toată discuția)
Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot plati banca margareta_71 margareta_71 Buna ziua, Am avut doua credite la banca, credite de nevoi personale cu ipoteca pe un apartament si celelalt pe un teren extravilan. Creditul cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)