avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... RATE BANCI neplatite- executare silita ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

RATE BANCI neplatite- executare silita ?

Daca am credit de nevoi personale inainte de casatorie si nu am nimic pe numele meu cum isi poate recupera banii banca:((#-oX-(
Cred ca dvs v-am mai raspuns. Urmarindu-va salariile prezente si viitoare.
pot forta sotia sa plateasca din cauza mea,sau nu
Cum imi pot opri din salar, cat si cum! CAT ma poate costa faptul ca ma dau in judecat__

Prescrierea ratelor se face la 3 ani dupa ultima rata sau daca ma executa mai devreme??
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Vi se poate pune poprire pe 1/3 din salariu daca este singura poprire. Si au fost cazuri (am auzit) in care imobilul a fost executat silit pentru neplata ratelor de catre un sot. Aici ne referim la executare imobiliara. A fost vandut apartamentul obtinut in timpul casniciei pentru un credit neplatit facut inaintea casatoriei. Sotul executat se poate indrepta apoi impotriva celuilalt prin actiune in regres.
Sfatul meu este sa contactati cat mai repede un avocat, care sa va sfatuiasca ce sa faceti. Doar fiindca nu aveti nimic pe nume, nu inseamna ca scapati fara sa platiti.

Prescrierea datoriile se produce in 3 ani de la data cand datoria este scadenta si exigibila. Adica fiecare rata in parte se transcrie in 3 ani dupa data la care a ajuns la maturitate. Insa, ATENTIE, se prescrie doar daca nu sunt efectuate actiuni de recuperare.
Adica, daca nu platiti nimic vreme de 2 ani si 11 luni, iar in luna 12 se trimite o notificare pentru recuperarea debitului, termenul prescriptiei se intrerupe si incepe altul de 3 ani.

gi-jane2, moderator
Nu avem casa stam la parinti. pot intra in casa ? Pot pune poprire si pe salariul sotiei? Cat ma costa datul in judecata?
ContSters253039, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Datorie la banca. ce-mi poate face banca? UrsacheSoare UrsacheSoare buna ziua. as dori sa va expun succint problema mea si daca se poate sa-mi dati un sfat. am luat de la banca x in luna februarie 2009 un credit pentru nevoi ... (vezi toată discuția)