avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Am fos urmarit pt savarsirea infractiunii de conducere sub influenta alcoolului. A durat 14 luni pana la terminarea procesului si pana a ramas definitiva sentinta. 14 luni in care nu am avut drept de conducere. Acum ca instanta a dispus Amanarea aplicarii pedepsei pe o perioda de 2 ani sub supraveghere, mi s-a spus ca urmeaza alte 90 de zile de suspendare impuse de catre politia rutiera. Instanta nu a dispus asta. Mi se pare absolut penibil ca aceste 14 luni in care nu am avut drept de conducere sa nu se ia in considerare.
Intrebarea este:

Se poate face ceva pentru a-mi recapata permisul cat mai repede?
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 18:46, 23 Octombrie 2019
Nu se poate, conform legii după săvârșirea unei infracțiuni care s-a finalizat cu clasarea sau amânarea aplicării se suspenda 90 zile.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricit ar supara raspunsul utilizatorului @mariustz, el e adevarat. Nu exista cale de a micsora perioada de suspendare de 90 de zile.
Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule și tractoare agricole sau forestiere se dispune:
.....................
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal;
...........................

Se putea reduce pedeapsa (aceeasi), daca alcoolemia era sub pragul peste care fapta este declarata infractiune.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
latka, utilizator
Buna ziua.In privinta celor 90 zile,nici nu se pune problema.In privinta celor 7 ani ,avem o problema.Se poate rezolva?

latka a scris:

Oricit ar supara raspunsul utilizatorului @mariustz, el e adevarat. Nu exista cale de a micsora perioada de suspendare de 90 de zile.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toti o mai luam pe aratura, indiferent de virsta. Insa e adevarat ca aici nu trebuie sa judecam persoane, ci spete. Fiecare isi va "calibra" comentariile dupa un timp.
Nu vad unde am comis o jignire sau ceva. Pur si simplu i-am spus ca trebuia sa se gandeasca la fapta sa atunci, nu sa spuna acum ca i se pare "penibil" ca sta pe bara inca 3 luni, e ceva gresit in asta? Eu o vad ca pe o critica constructiva, poate pe viitor se va gandii de 2 ori.

Totodata, oriunde s-a deschis un subiect am raspuns din cunostinte proprii in dorinta de a ajuta fara sa cer nimic in schimb, ca si alti utilizatori pe aici, iar atitudinea fata de cel ce a intrebat a fost mereu egala cu raspunsul meu, referitor la postarile mele "obraznice".

Singurul motiv pentru care am atras atentia a fost acel "mi se pare penibil", pentru ca nu vad nimic penibil in a se aplica legea, dar vad penibilul din persoanele care comit infractiuni, apoi se plang de pedeapsa, cat despre alcool la volan, consider ca este cea mai mare inconstienta din partea unui posesor de permis.

Daca un admin considera ca raspunsurile mele nu sunt demne de forum, imi poate transmite si n-o sa mai postez, oricum o fac din placerea de a da mai departe informatii.

MarkKase777 a scris:

Buna ziua.In privinta celor 90 zile,nici nu se pune problema.In privinta celor 7 ani ,avem o problema.Se poate rezolva?

latka a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcool la volan ionescuandreea ionescuandreea Se poate intocmi dosar penal pt alcol la volan daca soferul a refuzat proba cu etilotestul si nu au fost recoltate nici analize de sange decat pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis georgiana32 georgiana32 buna ziua am fost condamnata la 10 luni inchisoare cf.art 83,84 NCP care dispune amanarea pedepsei-termen de incarcerare 2 ani pentru savarsirea faptei prev.de ... (vezi toată discuția)
Cand o sa dau de permis ? zaicaioan zaicaioan În baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina aceluiaşi inculpat, ... (vezi toată discuția)