avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj soferi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj soferi

Cum se ponteaza corect soferii profesionisti ? In momentul de fata pontez soferii in functie de foile de parcurs, le platesc ore suplimentare, ore noapte si spor de weekend plus diurna. Totusi in judetul Arad, majoritatea firmelor ii ponteaza la 8 ore pe premiza ca au salariu si diurna. Accepta ITM-ul aceasta explicatie ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:52, 27 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate accepta un astfel de motiv ... in pontaj se trec efectiv orele lucrate de catre salariat.
Buna ziua,
Orele care apar pe tahograf trebuie sa coincida cu pontajul? Daca va trebui sa coincida inseamna ca vor avea ore suplimentare? Nu puteti sa ma ajutati cu un model ?
in pontaj se trec efectiv orele lucrate de catre salariat.. in principiu, ar trebui sa corespunda.
Va multumesc frumos de raspuns.
Cand sunt acasa in pauza de doua saptamani sau trei, cum trebuie pontati? trebuie tot 8 ore?
Nu au cum sa fie pontati daca nu presteaza activitatea , in schimb daca recupereaza munca suplimentara atunci vor fi pontati in recuperare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare soferi camion ncris78 ncris78 Buna ziua. Cum se ponteaza soferii de camion? Se trec exact orele lucrate, dupa diagrama tahograf? Doar orele efectiv conduse se considera ore lucrate? In ... (vezi toată discuția)
Pontarea si salariul pe tara al soferilor de autocamion angajaripolach angajaripolach Buna seara! Am o mare dilema cu privire la pontarea soferilor. Firma la care lucrez are 170 de soferi, toti lucrand pe comunitate. Pe acestia ii pontam cu 8 ... (vezi toată discuția)
Soferi de tir tudorache_anca2000 tudorache_anca2000 cum se procedeaza in cazul unui sofer de tir la pontarea lui?pe cine am intrebat nu mi- a dat nici un raspuns clar sa imi zica de la un cap la altul cum se ... (vezi toată discuția)