avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa succesiune

mama a divortat de tata cu ceva ani in urma,apoi ea a cumparat o casa fiind unica proprietara.acum a murit mama.noi suntem doi frati si nu am facut taxa de succesiune.El se casatoreste,cum taxa succesorala nu a fost facuta intr-un eventual divort,cumnata are dreptul la o parte din casa,ADICA casa se imparte la 2 sau la 3?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
AntoanetaAndrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:57, 23 Octombrie 2019
Moștenirea este bun propriu. Soția nu are dreptul la bunul moștenit de soț.
deci nu i s-ar cuveni nimic?nici macar din cota fratelui meu?

Dapix a scris:

Moștenirea este bun propriu. Soția nu are dreptul la bunul moștenit de soț.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moștenirea nu-i bun dobândit în comun de către soți. În caz de divorț, bunurile moștenite nu intră la partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am următoarea situație. suntem 2 frați, mama este ... marycriss marycriss Bună ziua. Am următoarea situație. Suntem 2 frați, mama este în viață iar tatăl meu a murit. Succesiunea după tata a fost facută ( atat mama cat si ... (vezi toată discuția)
Moștenirea fratelui cu probleme mintale. ce se poate întâmpla dacă recunoaște un copil care clar nu e al lui? cmicml cmicml Buna ziua ! Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat : In curtea in care locuim sunt 2 case, proprietari fiind sotul si fratele acestuia in parte egala. Actele ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)