avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Lipsa dotari declarate pe foaia de comanda - masina ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Lipsa dotari declarate pe foaia de comanda - masina noua de la dealer

Buna ziua,

In urma cu cateva luni am anuntat verbal lipsa dotarii "parasolare cu oglinzi si iluminare" la ultima revizie din August 2019. Ulterior, pe data de 15.10.2019 am depistat neconformitatea altei dotari din fisa tehnica: "Sistem Audio cu display color 8" " In urma masurarii s-a constat ca displayul din auto cumparat are 6.5", fiind varianta low-cost a celui de 8". Am notificat atat dealerul cat si producatorul masinii oficial pe e-mail, in aceeasi data, aducandu-le la cunostinta incalcarea contractului de vanzare-cumparare pentru lipsa celor 2 dotari declarate la ofertarea masinii.

In timpul utilizarii unui auto cumparat de la un delear autorizat in octombrie 2018, am depistat neconformitatea dotarilor prezente pe masina, fata de fisa de ofertare a masinii- neconformitati imposibil de depistat la predarea masinii datorita aspectului lor pur tehnic. Am notificat dealer-ul, cat si producatorul masinii. Pana in prezent mi-a fost oferita o singura solutie de catre dealer: o despagubire constant in accesorii (mi-au fost date ca exemplu roti de iarna). Reprezentatul dealerului mi-a comunicat ca echiparile din fisa de comanda nu pot fi instalate pe actuala masina din cauza limitarilor tehnice. Consider acest fapt incalcarea contractului de vanzare-cumparare si livrarea unui produs neconform cu oferta initiala.
La aceste aspecte adaug si faptul ca masina livrata a avut multiple probleme care au dus la vizite in service si reparatii pe garantie - probleme care au reaparut dupa rezolvare. Reprezentantul dealerului mi-a comunicat ca lipsa display-ului de 8", cat si problemele tehnice sunt datorata faptului ca lotul din care a fost livrat masina facea parte din primele loturi ale acestui model, deci loturi cu probleme de productie/constructie nerezolvate. Modelele produse incepand cu 2019 au toate echiparile facute corespunzator si posibil si lipsa problemelor tehnice.

Consider ca lansarea pe piata a unui produs cu probleme tehnice si vanzarea acestuia la pret normal este inselaciune, si ma raportez ca persoana pagubita prin prisma faptului ca am cumparat aceasta masina din lotul mentionat, pe cand cei care au cumparat masini din alte loturi - la acelasi pret - nu au aceste probleme. Consider ca vanzatorul nu a declarat vicii ascunse ale masinii si a incalcat prin acest lucru contractul.

Nu vreau sa accept solutia vanzatorului de a despagubi aceste probleme prin oferirea de accesorii gratuite, deoarece, in primul rand a livrat un produs diferit fata de fisa de comanda prezentata la semnarea contractului, iar in al 2-lea rand acest produs prezinta vicii ascunse de fabricatie care m-au prejudiciat prin nepermiterea folosirii bunului cumparat conform destinatiei sale.

Am facut o plangere la ANPC si astept raspunsul lor. Ma puteti ajuta spunandu-mi ce cai de atac am asupra dealerului auto/ producatorului? Ma simt "tras in teapa", mi s-a vandut o masina "de test" cu probleme si dotari lipsa, toata lumea stie asta dar oficial nu se face nimic!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:15, 23 Octombrie 2019
Buna ziua,
Asteptati raspunsul ANPC si, daca apoi nu va intelegeti amiabil, va puteti adresa instanteti, asistat de un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca ai cumparat un autoturism neconform?! vio_libra vio_libra Buna ziua, Cum se poate apara o persoana juridica care a achizitionat de curand (prin finanatare leasing) un autoturism NOU care a fost livrat cu vicii ... (vezi toată discuția)
Autoturism nelivrat conform contractului; ce pot face? dipopa dipopa Buna ziua, In data de 16.03.2022 am incheiat un contract de vanzare-cumparare pt un autoturism Kia Sportage 1.6 T-GDI HEV 6AT 4x4 Business Line + optionale ... (vezi toată discuția)
Cei de la service garantie mi-au inchis telefonul in nas! ayko5 ayko5 Am revenit cu problema retragerii garantiei de la allview Am trimis un mail celor de la Allview in care am specificat cu punct si virgula toate ... (vezi toată discuția)