avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire plata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire plata

Buna ziua
Potirivit art. 23 din Legea 132/2017 privind "Plata despăgubirilor":
"(1) Despăgubirile se plătesc de către asigurătorul RCA persoanelor fizice sau juridice prejudiciate, în contul indicat de către persoana prejudiciată sau mandatarul acesteia, în condiţiile legii. "
Aceasta ma obliga de a acorda despagubiri in EUR (intr-un dosar avizat pe polita RCA) catre o persoana fizica domiciliata in Romania, eveniment produs in Romania sau despagubirea (dauna totala) se acorda in valuta tarii?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 15:55, 28 Octombrie 2019
Buna ziua,

Despagubirile se vor plati in valuta contractului. (in cazul politelor RCA, moneda este obligatoriu: LEU).
va multumesc!
Oricand,

Cu placere!

roberta.florea a scris:

va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare accident rutier, vatamare corporala alextss alextss Buna ziua, sa luam un caz cum ar fi următorul. Persoana vatamata a fost victima a unui accident rutier aflandu-se in mașina șoferului vinovat ... (vezi toată discuția)
Dauna totala fara a mai fi valabila rca-ul(expirat) AndreyADM AndreyADM Am fost lovit de cineva cu masina încât acesta care m-a lovit mi-a produs la masina o dăuna totala, masina fiind răsturnată. Intrebarea mea este daca am ... (vezi toată discuția)
Despagubiri de la rca pt vatamari corporale goleasca goleasca Buna ziua, Vreau sa va intreb daca pot sa primesc despagubiri de la RCA , pentru vatamare corporala,.Daca da, care este cuantumul despagubirilor pe care pot ... (vezi toată discuția)