avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Review
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Review

Buna ziua. Sunt angajata cu contract de munca, telwmunca, cu functia de traducator. Ideea este ca fisa postului nu are nici o treaba cu ceea ce fac de fapt. Eu inventez practic review-uri pentru niste produse pe care nici nu le-am vazut vreodata. Este legal asa ceva??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 23 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este moral si/sau este penal - alegeti dvs raspunsul care se aplica.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cumva in fisa postului aveti mentionata si fraza "angajatul indeplineste orice alte sarcini trasate de superiorul direct "?
Domnule Cornel Vasile nu este specificat acest lucru in fisa postului
Codul Muncii
Art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
...
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....

Legea nu distinge daca aceste dispozitii trebuie sa fie, in mod obligatoriu , scrise, astfel ca ele pot fi si verbale. In schimb, salariatul poate contesta in instanta o astfel de decizie.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fise de post gutab gutab Buna ziua In fisele de post este trecut in mod foarte des expresia: \"[i]Îndeplineşte toate sarcinile trasate de către şeful superior în conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Fisa post fbe fbe Este normal sa apara in fisa postului fraza \"indeplinirea unor atributii fara caracter permanent trasate de superiorul direct\"? Multumesc (vezi toată discuția)
Este legal? Nica70 Nica70 Angajatorul ma poate obliga sa însoțesc un copil pe perioada spitalizarii ( mai multe luni) daca eu conf.fisei postului nu am aceasta atribuite? Ma amenința ... (vezi toată discuția)