avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea orelor suplimntare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea orelor suplimntare

Buna ziua,
In cazul in care s-au prestat ore supliementare, cu acordul salariatilor la cererea angajatorului, perioada de recuperare poate fi impusa de angajator? In 60 zile trebuie compensata cu ore libere platite, DAR poate angajatorul sa impuna intervalele de compensare? iar in cazul in care salariatul nu opteaza pt intervalul ales este OBLIGAT sa efectueze compensarea asa cum impune angajatorul?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
cristinaj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:12, 24 Octombrie 2019
Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia. (art.122 alin.1 C.mun.)

Nu cred ca se poate stabili o alta perioada ..procedura si modul de compensare se pot reglementa intern fie in ccm aplicabil, fie in regulamentul intern al angajatorului ..legea nu reglementeaza asa ceva.
Multumesc, am intrebat pentru ca in regulamentul intern este stipulat clar ca recuperarea se va face DOAR la propunerea angajatorului in 2 intervale alese de acesta iar in cazul in care angajatul nu alege unul din cele 2 intervale i se va impune obligatoriu recuperarea orelor cand vrea angajatorul si cu anuntarea salariatului cu 2 zile inainte. Nu stim daca acest lucru este ok, legea stipuland doar recuperarea in 60 zile, dar nu si in ce conditii,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect.. asa cum am mentionat anterior, procedura se poate reglementa intern fie in ccm aplicabil, fie in regulamentul intern al angajatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementare plata ore suplimentare: modul concret/valoarea orelor ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Reglementare plata ore suplimentare: modul concret/valoarea orelor suplimentare platite unui angajat trebuie reglementat in CIM sau se poate face trimitere la ... (vezi toată discuția)
Zile libere evenimente deosebite orianadiana orianadiana as dori sa stiu daca se acorda zi libera platita daca o persoana este citata in calitate de martor intr-un proces al institutiei unde lucreaza. va multumesc. (vezi toată discuția)
Ccm Gabi10 Gabi10 Este legal Sa se treaca in :1 .CCM o perioada anume in care nu poti sa iti ei concediu de odihna (ex iunie-sept;dec-ian)? 2.sa scoti concediu fara plata? ... (vezi toată discuția)