avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitatea senzorului si electrovanei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitatea senzorului si electrovanei

Esti obligat de lege (si in acest caz care lege?) sa montezi senzor si electrovana la teava veche de gaze, daca esti racordat la o teava noua de gaze? Precizez ca 62 de ap. din 66 sunt racordate din 2016 la o conducta noua de gaze, in toate apartamentele existand in continuare si teava veche.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
MinaLumi, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:22, 24 Octombrie 2019
Senzorul si electrovana nu au legatura cu vechimea tevii.
Mare atentie sa nu ramaneti fara gaze in lipsa acestora.
Deci legea spune ca senzorul si electrovana sunt obligatorii pt. teava veche chiar daca ai in ap. si teava noua cu senzor si electrovana? As dori sa stiu ce lege este, din ce an?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
MinaLumi, utilizator
Si imi puteti spune, unde anume in postarea dvs initiala, ati spus ca la teava noua aveti deja senzor si electrovana?
Nu conteaza daca instalatia va deserveste si pe dvs. sau nu, daca instalatia trece prin sau pe langa apartamentul dvs. si eventualele scapari de gaze pot ajunge si in apartamentul dvs. atunci trebuie sa montati acele detectoare.
Ca in cazul coloanelor de pe casa scarii.
Detalii
[ link extern ]
Daca acea conducta veche trece prin apartamentul dvs. si este in functiune trebuie sa fie montat un sistem care sa aiba senzori in toate apartamentele si casa scarii, iar actionarea se face pe un singur electroventil montat la intrarea conductei in casa scarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)
Am instalație de gaz separată de a vecinilor, dar instalația lor îmi tranzitează bucătăria sunt obligat să-mi montez un al doilea detector? somnu somnu Buna ziua, Locuiesc la bloc si am o instalatie separata de gaz fata de acesta. Pe instalatia mea am montat senzor de gaz si electrovalva in apartament si ... (vezi toată discuția)
Verificare gaze / senzori si electrovalva mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si ... (vezi toată discuția)