Moștenitorii de drept, doi copii care nu au avut nicio legătură cu părinții de peste 20 de ani, de când au plecat din țară,deși au aflat despre decesul tatălui și chiar au un avocat angajat, nu întreprind nimic pentru a se dezbate succesiunea(apartament dobândit în timpul căsătoriei)... Motivele inacțiunii pot fi diverse, dar pe fondul indiferenței , perplexității și călcării în picioare a sentimentelor umane, ele pot fi teama de diverse obligații financiare vis a vis de partea ce le-ar putea reveni... că s-ar putea să piardă mai mult decât le-ar reveni... că s-ar dovedi că și-au deposedat mama de valori mai mari decât moștenirea in cauză....?!! Fosta soție, mama celor doi copii, dorește ieșirea din indiviziune și a notificat avocatul copiilor că așteaptă în termen scurt opinia pentru a se ajunge la o soluție amiabilă, condiționată însă de unele cerințe, în caz contrar merge în instanță.
Având în vedere că nu s-a dezbătut succesiunea, este posibil și adevărat că procesul poate avea loc la judecătoria Buftea și nu la Răcari, judetul Dâmbovița, unde a fost ultimul domiciliu al defunctului?
Mulțumiri,
Dumitru U.
Buna seara,
Competenta teritoriala, indiferent dupa cat timp se dezbate, este a ultimului domiciliu al defunctului si este in imposibilitate de modificat.
Renuntare mostenire
prnguido
Suntem trei copii mostenitori dupa tata si mama traieste. Mama renunta in favoarea a doi copii. Unul din copii vrea sa renunte la mostenire. Care este forma de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire
CRIBUS
buna!sotul meu a murit anul trecut !avem un copil minor ,apartamentul era trecut pe numele lui (el era proprietar)dar avea unele clauze puse de parintii lui-sa ... (vezi toată discuția)
Notar succesiune
a_gmona
Dupa decesul tatalui meu, am primit la o luna citatie sa ne prezentam la notar pentru deschiderea succesiunii. Eu si sora mea dorim ca toate bunurile mobile si ... (vezi toată discuția)