avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschiderea succesiunii la 5 ani după deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschiderea succesiunii la 5 ani după deces

Am un caz ipotetic, mostenitorul refuza sa mosteneasca pe defunct dupa 5 ani de zile de la decesul acestuia iar instanta intreaba pe urmatorii mostenitori in grad (copiii) daca doresc sa deschida succesiunea. Intrebarea este daca li se poate refuza copiiilor mostenitori dreptul de a mosteni intrucat nu au deschis succesiunea in timpul de un an de zile de la decesul defunctului conform legii. Ma gandesc ca mostenitori copii nu aveau posibilitatea/dreptul de a deschide succesiunea atata vreme cat tatal lor era primul care avea dreptul la mostenire și practic nu puteau trece peste voința acestuia (care nu și-a exprimat-o nici măcar tacit)

Alte discuții în legătură

Succesiune ynna ynna buna ziua, va rog mult a ma ajutati, am o speta: in urma decesului lui A (in anul 2000) a ramas un imobil si teren aferent; mostenitorii sunt B,C,D - copii ... (vezi toată discuția)
Acceptarea succesiunii si mostenitor sezinar nenea_LomLom nenea_LomLom Poate un mostenitor sezinar sa piarda dreptul la mostenire, daca nu a facut la termen acceptarea succesiunii la notar, in situatia in care a stiut de moartea ... (vezi toată discuția)
Titular credit decedat, lipsa asigurare de viata. am nevoie de ajutorul dvs silviump3 silviump3 Buna ziua. Apelez la bunavointa Dvs, pentru a ma lamuri, in urmatoarea speta: un foarte bun prieten a decedat lasand in urma lui o sotie si un minor. ... (vezi toată discuția)