avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... E necesara procedura prealabila pentru a cere in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

E necesara procedura prealabila pentru a cere in instanta anularea unei decizii a Casei de pensii?

Buna ziua,
As dori sa stiu daca pentru a formula o actiune in cadrul Tribunalului pentru anulare decizie a Casei de pensii pentru restituire sume incasate necuvenit trebuie indeplinita procedura prealabila din contencios adminstrativ? Si daca da, se depune tot la Casa de pensii solicitarea de anulare?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
adina.rostotchi, utilizator
Cel mai recent răspuns: adina.rostotchi , utilizator 14:45, 24 Octombrie 2019
Deciziile emise dupa data de 12/07/2019 se contesta conform art.139 din legea 127/2019

(1) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanța judecătorească competentă.
(2) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii în intervalul cuprins între data intrării în vigoare a prezentului articol și data intrării în vigoare a prezentei legi se contestă potrivit prevederilor alin. (1).
(3) Deciziile necontestate în termenul prevăzut la alin. (1) sunt definitive.

va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de contestare a deciziei de pensionare si modul in care ... JOHNVASILE JOHNVASILE PERIOADA DE CONTESTARE A DECIZIEI DE PENSIONARE SI MODUL IN CARE SE POATE FACE Dupa primirea deciziei de pensionare anticipata partiala exista o prioada de ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa mai reamintesc aici , că de cîteva luni, am depus ... ChrisCost ChrisCost Trebuie sa mai reamintesc aici , că de cîteva luni, am depus Contestație, în timp de 45 Zile de la data Deciziei, Casa de Pensie, nu-mi recunoaşte doar ... (vezi toată discuția)
Contestatie tribunal decizie pensie uca2015 uca2015 Vreau sa contest in instanta decizia de pensie. Decizia de pensie este eliberata de catre Casa de Pensii a sectorului 1. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie ... (vezi toată discuția)