avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PERIOADA DE CONTESTARE A DECIZIEI DE PENSIONARE SI ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PERIOADA DE CONTESTARE A DECIZIEI DE PENSIONARE SI MODUL IN CARE ...

PERIOADA DE CONTESTARE A DECIZIEI DE PENSIONARE SI MODUL IN CARE SE POATE FACE
Dupa primirea deciziei de pensionare anticipata partiala exista o prioada de timp in care aceasta poate fi contestata?
Unde se depune contestatia?
Se poate face si online, trimisa de pe o adresa de mail?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:05, 24 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 127/2019
Art.139
(1) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanța judecătorească competentă.
(2) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii în intervalul cuprins între data intrării în vigoare a prezentului articol și data intrării în vigoare a prezentei legi se contestă potrivit prevederilor alin. (1).
(3) Deciziile necontestate în termenul prevăzut la alin. (1) sunt definitive.
Articolul 140
Jurisdicția asigurărilor sociale se realizează prin tribunale și curți de apel.
Articolul 141
Tribunalele soluționează în primă instanță litigiile privind:
a) drepturi și obligații născute în temeiul contractului de asigurare socială;
b) deciziile de pensionare emise de casele teritoriale de pensii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E necesara procedura prealabila pentru a cere in instanta anularea unei decizii a casei de pensii? adina.rostotchi adina.rostotchi Buna ziua, As dori sa stiu daca pentru a formula o actiune in cadrul Tribunalului pentru anulare decizie a Casei de pensii pentru restituire sume incasate ... (vezi toată discuția)
Contestatie tribunal decizie pensie uca2015 uca2015 Vreau sa contest in instanta decizia de pensie. Decizia de pensie este eliberata de catre Casa de Pensii a sectorului 1. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa mai reamintesc aici , că de cîteva luni, am depus ... ChrisCost ChrisCost Trebuie sa mai reamintesc aici , că de cîteva luni, am depus Contestație, în timp de 45 Zile de la data Deciziei, Casa de Pensie, nu-mi recunoaşte doar ... (vezi toată discuția)